Mainos

Trump peukaloi Obamacarea – miljoonat naiset menettämässä ilmaisen ehkäisyn

Yhdysvalloissa mahdollisesti jopa miljoonat naiset menettävät ilmaisen ehkäisyn.

Syynä on se, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on mitätöinyt säännöksen, joka velvoittaa työnantajia maksamaan työntekijöidensä raskaudenehkäisyn. 

Trumpin hallinnon tekemän muutoksen myötä kaikki yksityiset yritykset vapautetaan säännöksestä. Aiemmin vapautuksen ovat saaneet vain uskonnolliset instituutiot.

Valkoisen talon tekemä muutos herätti tuohtumusta Yhdysvalloissa, ja kansalaisoikeuksia ja -vapauksia puolustava American Civil Liberties Union uhkasi Valkoista taloa oikeusjutulla. Valkoisen talon mukaan muutos tehtiin uskonnonvapauteen liittyvistä syistä.

Seksuaaliterveyden puolesta puhuva Planned Parenthood -järjestö kirjoitti Twitterissä, että päätös uhkaa syntyvyyden kontrollointia. Järjestön mukaan päätös myös todistaa Trumpin hallinnon halveksuvan naisten terveyttä ja elämää. 

Demokraatti Bernie Sanders kutsui uutta säännöstä seksistiseksi. Hänen mukaansa esitys on tuorein esimerkki republikaanien halveksunnasta sitä kohtaan, että naisilla on kyky hallita omaa elämäänsä.

Obamacaressa näpeille 

Ilmainen ehkäisy oli osa Obamacare-nimellä tunnettua terveydenhuoltouudistusta, joka pantiin alulle Trumpin edeltäjän Barack Obaman presidenttikaudella.

Obamacaren myötä miljoonat vakuuttamattomat ihmiset ovat Yhdysvalloissa saaneet terveysvakuutuksen.

Trumpin keskeisin vaalilupaus oli Obamacaren kumoaminen ja korvaaminen uudella järjestelmällä. Useista yrityksistä huolimatta Trump ei ole onnistunut kaatamaan Obamacarea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.