Mainos

Trump otti riskin Kiinan suututtamisesta – Valkoinen talo kiirehti väliin

1:52

Yhdysvaltain nykyhallinto on kiirehtinyt korjaamaan tulevan presidentin Donald Trumpin aiheuttamaa riskiä maan Kiina-suhteisiin.

Valkoinen talo ilmoitti varhain lauantaina Suomen aikaa, että Yhdysvallat tukee edelleen niin kutsuttua yhden Kiinan -politiikkaa.

Trump aiheutti riskin välirikosta Kiinan kanssa, kun hän kävi puhelinkeskustelun Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin kanssa. Trump ja Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen käsittelivät puhelinkeskustelussa talouden, turvallisuuden ja politiikan kysymyksiä, ilmoittivat Trumpin edustajat.

Taiwanin eli Kiinan tasavallan itsenäisyys on kiistanalainen. Kiinan kansantasavalta pitää kiinni niin sanotusta yhden Kiinan politiikasta, minkä seurauksena vain runsaat 20 valtiota on solminut diplomaattisuhteet Taiwanin kanssa.

Trump rikkoi vuosikymmenten diplomaattisen perinteen puhelullaan. Yhdysvallat katkaisi diplomaattisuhteet Taiwaniin vuonna 1979 ja tunnusti kansantasavallan hallituksen "yhden Kiinan" ainoaksi hallitukseksi. Yhdysvallat on kuitenkin pitänyt kiinteitä epävirallisia suhteita Taiwaniin.

Väistyvän presidentin Barack Obaman hallinnon edustaja Emily Horne sanoi medialle, että Yhdysvaltain pitkään soveltamassa Kiinan-politiikassa ei ole tapahtunut muutosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.