Mediatiedot: Amy Klobuchar jättäytyy pois demokraattien presidenttiehdokaskisasta

"Joementum"tuli ja valtasi Yhdysvaltojen demokraattien esivaalin – MTV Uutiset ennakoi huipputärkeää päivää 6:07

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt senaattori Amy Klobuchar jättää kampanjansa kesken, kertovat useat kansainväliset mediat.

Esimerkiksi CNN:lle asiasta kertoo lähde kampanjasta. CNN:n mukaan Klobuchar tukee kisassa nyt entistä varapresidenttiä Joe Bidenia.

Viikonvaihteessa kisasta jättäytyi ulos Pete Buttigieg. Hän ei ole julkisesti asettautunut kenenkään muun ehdokkaan tueksi.

Nyt demokraattipuolueella on viisi vaihtoehtoa presidenttiehdokkaakseen: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Mike Bloomberg ja Tulsi Gabbard. Tähän mennessä käytyjen esivaalien jälkeen ykkösenä on Sanders.

Monet politiikan toimittajat kommentoivat tuoreeltaan Twitterissä, että kilpailu alkaa nyt näyttää entistä enemmän Sandersin ja Bidenin väliseltä kaksinkamppailulta.

Klobuchar ei pärjännyt Etelä-Carolinan esivaalissa viikonloppuna. CNN arvioi tulosten tultua julki, ettei Klobucharilla, Buttigiegilla ja Warrenilla ole enää realistisia mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa.

Tiistaina ehdokkailla on edessään jännittävä päivä, niin kutsuttu supertiistai. Tuolloin yhteensä 14 osavaltion demokraatit sekä Amerikan Samoalla ja ulkomailla asuvat demokraatit valitsevat edustajansa heinäkuun puoluekokoukseen, jossa puolueen presidenttiehdokas valitaan.

Lue myös:

    Uusimmat