Mainos

Trump: Kiistelty FBI-muistio puhdistaa "täysin epäilyksistä"

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan kiistanalaisen FBI-muistion julkistaminen puhdistaa hänet täysin Venäjä-tutkinnan aiheuttamista häntä koskevista epäilyksistä.

Perjantaina julkaistun muistion merkittävin väite on, että FBI ja oikeusministeriö saivat oikeudelta luvan salakuunnella erästä Trumpin kampanjassa työskennellyttä ihmistä ristiriitaisten tai kiistanalaisten tietojen perusteella.

Toisin sanoen muistio nostaa epäilyjä siitä, että FBI on käyttänyt väärin valtuuksiaan. Muistiossa annetaan myös ymmärtää, että FBI olisi ollut puolueellinen tutkiessaan Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-yhteyksiä.

Trumpin pelätään käyttävän kongressin republikaanien laatimaa muistiota aseena, jolla hän voisi erottaa Venäjä-tutkintaa vetävän erikoissyyttäjän Robert Muellerin.

Demokraatit ovat varoittaneet, että Muellerin erottaminen laukaisisi perustuslaillisen kriisin. Toisaalta Valkoinen talo sanoi perjantaina medialle, ettei muistion sisältä aiheuttaisi muutoksia maan oikeusministeriössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.