Oikeusministeriössä Trump-vastaisuutta? – Kiistelty muistio saatetaan julkaista tänään

Yhdysvalloissa kiista Venäjän otaksutusta sekaantumisesta presidentinvaaleihin ja Donald Trumpin vaalikampanjaan kiihtyy.

Trumpin hallinto saattaa julkistaa tänään republikaanienemmistöisen edustajainhuoneen tiedustelukomitean muistion, jonka mukaan oikeusministeriössä on Trump-vastaisuutta. Tutkinta Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta on parhaillaan käynnissä Yhdysvalloissa.

Liittovaltion poliisi FBI sanoo olevansa vakavasti huolissaan muistion julkistamisesta, koska siinä on sen mukaan epätarkkuuksia. FBI sanoo, ettei sillä ollut riittävästi aikaa perehtyä muistoon, ja että siitä on jätetty pois tosiasioita, jotka muuttavat muistion sisältöä.

Trump sanoi eilen Kansakunnan tila -puheessaan, että muistio julkistetaan tänään. Trumpin tiedottajan mukaan Trump ei ole itse nelisivuista muistiota vielä lukenut.

Demokraattien mukaan tiedustelukomitean republikaanit lähettivät Trumpille muiston, joka sisältöä oli muutettu. Republikaanit ovat estäneet demokraatteja julkiustamasta omaa vastamuistiotaan.

Oikeusministeriö puolestaan sanoo, että muistion julkistaminen saattaa päästää julki salaista tietoa.

Trump tarjosi demokraateille kompromissia 6:18

Lue myös:

    Uusimmat