Trump kehui vuolaasti Kiinan kuolemanrangaistusta: "Huumeongelman voi lopettaa"

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump innostui perjantaina kehumaan vuolain sanoin Kiinan kuolemanrangaistusta huumerikollisille.

Hän kertoi kysyneensä Kiinan presidentiltä Xi Jinpingiltä, miksei valtavan kansan keskuudessa ole huumeongelmaa ja vastaus oli kuulemma kuolemanrangaistus.

– Jos haluamme ryhtyä fiksuiksi, voimme ryhtyä fiksuiksi. Huumeongelman voi lopettaa. Sen voi lopettaa paljon nopeammin kuin uskottekaan, presidentti totesi.

Trump ei puhunut kuolemanrangaistuksen puolesta ensimmäistä kertaa. Vuosi sitten hän käytti Singaporea esimerkkinä paikasta, jossa huumekauppaan puututaan kovalla kädellä.

Lupasi hyviä Syyria-uutisia

Kiina sai Trumpilta terveisiä myös meneillään olevien kauppaneuvotteluiden vuoksi. Presidentti totesi Kiinan alkaneen viimein kunnioittaa Yhdysvaltoja ja kehui maiden välejä ja presidentti Xitä.

Lisäksi Trump mainitsi puheessaan esimerkiksi lämmenneet välit Pohjois-Korean kanssa ja lähestyvän tapaamisen maan johtajan Kim Jong-unin kanssa. Trumpin mukaan Pohjois-Korealla on edessään taloudellisesti todella menestyksekäs tulevaisuus.

EU-eron myrskyissä seilaava Britannia sai suurvaltajohtajalta hieman lohtua. Trumpin mukaan maiden välistä kaupankäyntiä lisätään merkittävästi.

Trump lupasi myös hyviä Syyriaan liittyviä uutisia seuraavan vuorokauden kuluessa. Trump on aiemmin ilmoittanut vetävänsä yhdysvaltalaisjoukot Syyriasta.

Lue myös:

    Uusimmat