Trump hehkutti Yhdysvaltain armeijan mahtavuutta YK:n yleiskokouksessa: ”Toivottavasti sen ei koskaan tarvitse näyttää voimaansa”

Mitä Donald Trump sanoo Saudi-Arabian öljylaitosiskuista maailman johtajille? Presidentti puhui YK:n yleiskokouksessa 38:59
Videolta näet Trumpin puheen kokonaisuudessaan.

YK:n yleiskokous on parhaillaan koolla New Yorkissa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti puheensa Brasilian presidentti Jair Bolsonaron puheen jälkeen.

Ennen YK:n yleiskokousta Trump piipahti vain pikaisesti ilmastokokouksessa.

YK:n Yleiskokouksen puheensa aluksi Trump muisteli kokouksen historiaa ja kutsui sitä maailman poliitikoiden tärkeimmäksi ”näyttämöksi”.

Trumpin odotettiin soimaavan Irania sen taannoisista iskuista Saudi-Arabiaan. Trump ei kuitenkaan suoraan puheensa aluksi viitannut Iraniin, vaan kehuskeli yleisesti Yhdysvaltain armeijan voimakkuutta. Trumpin mukaan Yhdysvallat on hänen kaudellaan varannut armeijan käyttöön yhteensä 2,5 biljoonaa dollaria.

– Toivottavasti sen (armeijan) ei koskaan tarvitse näyttää voimaansa, Trump sanoi.

Hän palasi myöhemmin puheessaan toimenpiteisiin Irania vastaan ja kertoi Yhdysvaltain asettamista talouspakotteista Irania vastaan.

– Niitä ei suinkaan tulla näiden tapahtumien johdosta löyhentämään, vaan kiristämme niitä tarvittaessa.

Hän syytteli Irania neljänkymmenen vuoden niskoittelusta ja muun muassa antisemitismistä.

Myös Kiina sai osansa Trumpin herjoista. Yhdysvallat ja Kiina ovat viime aikoina käyneet kiivasta kauppasotaa ja piikitelleet toisiaan tullimaksuilla.

Perinteiseen tyyliinsä Trump myös puhui oman kansansa asettamisesta etusijalle ja ihannoi isänmaallisuutta.

– Tulevaisuus lepää patrioottien käsissä, Trump sanoi.


 

Lue myös:

    Uusimmat