Trump julkaisi videon WTC-iskujen muistopäivänä: Lyttäsi Joe Bidenin – toimii myöhemmin nyrkkeilyottelun kommentaattorina

0:57
Katso myös: Trump tylytti Bidenia Afganistanista ja puhumattomuudesta 9/11 -muistopäivänä

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on julkaissut videon, jossa hän kommentoi syyskuun 11. päivän terrori-iskuja niiden 20-vuotismuistopäivänä.

Trump sanoo, että tämä on surullinen päivä Yhdysvalloille.

– Syyskuun 11. päivä edustaa suurta surua maallemme. Sinä päivänä näytimme monia asioita, mukaan lukien poliisiemme, palomiestemme ja ensiavun henkilöstömme rohkeuden. Heidän työnsä oli todella uskomatonta. Rakastamme ja kiitämme heitä, Trump sanoo.

Trump tylytti myös Joe Bidenia Afganistanista vetäytymisestä. Kun Yhdysvallat vetäytyi Afganistanista kesän mittaan, ääriliike Taleban valtasi maan. 

– Maamme johtaja näytti hölmöltä, ja niin ei saisi ikinä käydä. Sen aiheutti huono suunnittelu, heikkous ja johtajat, jotka eivät täysin ymmärtäneet, mitä oli tapahtumassa.

Trump jätti videolla sanomatta, että vetäytyminen oli seurausta hänen oman hallintonsa solmimasta sopimuksesta, joka edellytti joukkojen vetämisen pois maasta.

– Tämä on 20:s vuosi (Afganistanin) sotaa ja tämän olisi pitänyt olla voiton, kunnian ja vahvuuden vuosi. Sen sijaan Joe Biden ja hänen kyvytön hallintonsa antautuivat tappioon, Trump tylytti.

Menossa kommentaattoriksi nyrkkeilyotteluun

Ex-presidentti vieraili yllättäen myös New Yorkin poliisilaitoksella sekä paloasemalla.

Trump sanoi poliisilaitoksella, että ”rakastamme sinistä” eli poliiseja.

Useat muut presidentit, kuten Bill Clinton, George W. Bush ja Barack Obama, osallistuivat jo päättyneeseen muistoseremoniaan. Myös istuva presidentti Joe Biden oli paikalla ja vieraili kaikissa kolmessa muistopaikassa.

Trumpin ennakoitiin vierailevan kaatuneiden WTC-tornien muistopaikalla varsinaisen muistotilaisuuden jälkeen. Hän ainakin kertoi Fox Newsin haastattelussa menevänsä New Yorkiin Manhattanille.

Myöhemmin tänään Trumpin on määrä olla kommentoimassa nyrkkeilyottelua Floridassa, kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

– Rakastan suuria taistelijoita ja suuria taisteluja. Odotan innolla sekä lauantai -iltana tapaamista että ajatuksieni jakamista. Et halua missata tätä erityistapahtumaa, AP kertoi Trumpin sanoneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja