Trump ja Putin kääntävät katseet Helsinkiin – CNN innostui listaamaan vinkkejä turisteille

7:49

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat toisensa Helsingissä heinäkuun 16. päivänä. Nähtäväksi jää, millainen hyörinä pääkaupungissamme silloin on. Yhdysvaltalaismedia CNN innostui kuitenkin jo listaamaan vinkkejä Helsinkiin reissaavia turisteja varten. Montaako olet itse kokeillut?

Yllä olevalla videolla asiantuntija moittii Suomea liian kalliiksi maaksi matkustaa – myös suomalaisille.

Ensimmäiseksi CNN kehottaa turisteja huomioimaan säänmukaisen varustuksen. Jos lämpöasteet eivät miellytä, on yhtenä suosituksena kokeilla saunomista Kotiharjun saunassa tai Löylyssä.

Suun kostukkeeksi jutussa vinkataan valitsemaan lonkeroa. Muista makuelämyksistä esiin nostetaan lohikeitto, puolukkapiirakka ja poro. Arkkitehtuurista kiinnostuneita ohjataan Finlandia-taloon tai ravintola Savoyn tiloihin.

Muita näkemisen ja tekemisen arvoisia asioita Helsingissä ovat CNN:n mukaan esimerkiksi Sibelius-monumentti, Ateneum, Kiasma, Tuska-festivaali ja Nosturi.

Jutussa katsotaan tärkeäksi tiedottaa etukäteen myös suomalaisesta ”kryptisestä” keskustelutyylistä. CNN kirjoittaa, että Suomessa toista ei tykätä keskeyttää ja että keskustelun lomassa voi olla paljon hiljaisiakin hetkiä. Turisteja varoitetaan myös sellaisten kohteliaisuusfraasien kuin ”please” (”ole hyvä” tai ”kiitos”) tai ”excuse me” (”anteeksi”) puuttumisesta.

Ulkopuolisen silmiin kiusalliselta tai suorastaan töykeältä vaikuttavan vuoropuhelun kerrotaan olevan suomalaiselle ihan tavallista keskustelua.

CNN:n vinkeistä kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja