Trump haluaa ylennyksen hänen geenejään ylistäneelle henkilääkärille – lääkärin toimet viranomaisten syynissä

Uutissivusto: Trump käski asianajajaansa valehtelemaan kongressille 2:50
Video: Uutissivusto: Trump käski asianajajaansa valehtelemaan kongressille

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump haluaa ylentää ex-henkilääkärinsä ja merivoimien upseerin, jota on syytetty epäasiallisesta ja epäammattimaisesta käytöksestä.

Viranomaistutkinta Ronny Jacksonin toimista on yhä kesken, uutisoi Washington Post.

Lehden mukaan Trump esittää Jacksonin ylentämistä kahden tähden amiraaliksi ja on nostanut hänet lääketieteelliseksi pääneuvonantajakseen.

Juovuksissa töissä?

Jacksonin on väitetty muun muassa kirjoittaneen potilaille reseptejä tietämättä näiden potilashistoriaa ja olleen juovuksissa töissä. Jackson on kiistänyt syytökset. Syytösten tultua viime keväänä ilmi hän kuitenkin vetäytyi veteraaniasioista vastaavan ministerin nimitysprosessista.

Puolustusministeriötä valvovan viranomaisen mukaan Jacksonia koskeva tutkinta on yhä kesken. Viime kesänä aloitetun tutkinnan yksityiskohdista ei ole kerrottu julkisuuteen.

Valkoinen talo lähetti ylennyksen senaatin käsiteltäväksi muutama viikko sitten, mutta asia ei ole edennyt.

–  Emme kommentoi keskeneräisiä nimityksiä tai tutkimuksia, sanoi asiaa käsittelevässä valiokunnassa istuvan demokraattisenaattorin Jack Reedin tiedottaja.

Jackson ylisti Trumpin terveydentilaa - "hyvien geenien ansiota"

Valkoinen talo julkisti lauantaina listan uusista virkanimityksistä, jonka mukaan Jackson toimii presidentin avustajana ja lääketieteellisenä pääneuvonantajana.

Valkoisen talon nimettömänä puhuneen lähteen mukaan Trump pitää edelleen Jacksonista ja katsoo, että häntä on kohdeltu epäreilusti.

Jackson on kuvannut Trumpin terveydentilaa erinomaiseksi ja sanonut sen olevan "hyvien geenien" ansiota.

–  Sanoin presidentille, että jos hän olisi noudattanut terveellisempää ruokavaliota viimeisen 20 vuoden aikana, hän voisi hyvin elää 200-vuotiaaksi, Jackson sanoi vuosi sitten toimittajille kertoessaan Trumpin terveystarkastuksen tuloksista.

CNN kertoi viime keväänä, että vuonna 2015 republikaanien presidenttiehdokkaana ollessaan Trump saneli itse terveyttään koskevan lausunnon.

Lue myös:

    Uusimmat