Trump esittelee terrorismin vastaisen suunnitelmansa - maahanmuuttajat ideologiseen testiin

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump julkistaa tänään suunnitelmansa taistelussa terrorismia vastaan, kertovat muun muassa BBC ja New York Times.

Ohion osavaltiossa Youngstownissa puhuvan Trumpin suunnitelma on "radikaalia islamistista terrorismia" vastaan.

Siihen kuuluu muun muassa ideologinen testi maahan pyrkiville, BBC kertoo. 

–  Meidän tulisi päästää tähän maahan vain ne, jotka jakavat arvomme ja kunnioittavat kansaamme, Trump sanoi AFP:n mukaan.

Testissä kysyttäisiin esimerkiksi arvoista, jotka liittyvät uskonnonvapauteen, sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja homojen oikeuksiin.

Kielto maahanmuutolle "terroristimaista"

Trump käytti kylmää sotaa esimerkkinä testistä puhuessaan.

– Kylmässä sodassa meillä oli ideologinen seulontatesti. Aika on kypsä uuden seulontatestin kehittämiseksi uhkia varten, joita kohtaamme nykyisin, Trump sanoi puheessaan AFP:n mukaan. 

Trump haluaa myös rajoittaa maahanmuuttoa maista, joissa hänen mukaansa terrorismi on yleistä. 

Kolmas osa suunnitelmaa on yhteistyö niiden maiden kanssa, jotka taistelevat terrorismia vastaan. Trump mainitsi erikseen Venäjän, New York Times kertoo.

Aiemmin Trump on muun muassa kertonut haluavansa estää kaikkien muslimien pääsyn Yhdysvaltoihin.  

Biden: USA on jo nyt turvattomampi

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden sanoi maanantaina, että Trumpin väite siitä, että Obama olisi perustanut terroristijärjestö Isisin on jo nykyisellään tehnyt Amerikasta turvattomamman. 

Bidenin mukaan Trumpin loanheitto ja Isis-viittaus on lisännyt Irakissa toimiviin yhdysvaltaisjoukkoihin kohdistuvaa uhkaa.

Lue myös:

    Uusimmat