Mainos

Trump uhosi jälleen muurista ja on rajoittamassa pakolaisten maahanpääsyä – varasi myös uuden iskulauseen 2020 vaaleihin

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin odotetaan allekirjoittavan tänään asetukset, jotka rajoittavat pakolaisten maahanpääsyä seitsemästä maasta Lähi-idässä ja Afrikassa. Asiasta uutisoi Guardian-lehti.

Tieto asetuksista on peräisin muun muassa useilta kongressiedustajien avustajilta.

Pakolaisten ja osan viisumin saaneista maahanpääsyn rajoitus koskisi henkilöitä, jotka tulevat Irakista, Iranista, Libyasta, Somaliasta, Sudanista, Syyriasta tai Jemenistä.

Trumpin odotetaan allekirjoittavan maahantulon rajoitukset kotimaan turvallisuudesta vastaavassa ministeriössä.

Trump uhosi kansallisen turvallisuuden puolesta myös Twitterissä, jossa hän vannoi jälleen kerran, että Yhdysvaltoihin rakennetaan muuri.

"Pidetään Amerikka suurena"

Trump valmistautuu jo vuoden 2020 presidentinvaaleihin. On tullut ilmi, että Trump jätti viime viikolla ennen presidenttikautensa alkamista hakemuksen, jolla hän haluaa rekisteröidä tavaramerkin seuraavan vaalikampanjansa iskulauseelle.

Lause on "Pidetään Amerikka suurena" (Keep America Great). Trump on varaamassa nimiinsä myös lauseen version, jonka lopussa on huutomerkki.

Trump kertoi keksimästään sloganista Washington Postille viime viikolla, mutta nyt ilmeni, että hän on alkanut jo valmistella sen käyttöä.

Marraskuun vaaleissa Trumpin iskulause oli "Tehdään Amerikasta jälleen suuri" (Make America Great Again). Tuon sloganin Trump kertoo ideoineensa päivää sen jälkeen, kun republikaanien Mitt Romney oli hävinnyt Barack Obamalle Yhdysvaltain vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

USA ja Intia: Yhteistyö vahvemmaksi

Trumpin lähiaikojen suunnitelmista Valkoinen talo ilmoitti eilen, että hän isännöi Intian pääministerin Narendra Modin Yhdysvaltain-vierailua kuluvan vuoden aikana. Kaksikon kerrotaan sopineen Modin vierailusta puhelimitse.

Valkoisen talon mukaan Trump ja Modi keskustelivat mahdollisuuksista vahvistaa Yhdysvaltojen ja Intian kumppanuutta "laajoilla aihealueilla". Yhdysvaltain uuden hallinnon mukaan maiden yhteistyötä on tavoitteena kehittää esimerkiksi maanpuolustuksessa ja taloudessa.

2:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.