Mainos

Trump, Brexit ja vaalit aiheuttavat aaltoja osakemarkkinoilla – tulisiko piensijoittajan huolestua?

2:52

Muun muassa Donald Trumpin presidenttiys, Britannian EU-ero ja Ranskan presidentinvaalit ovat ravistelleet osakemarkkinoita viime aikoina. Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen muistuttaa, että piensijoittajan ei kannata pelätä lyhyen aikavälin kurssiheilahteluja.

– Epävarmuus on aina läsnä markkinoilla. Viime vuonna huomattiin, että poliittisiin tapahtumiin oltiin varauduttu huonosti. Markkinoilla nähtiin iso liike alaspäin, mistä kuitenkin palauduttiin melko nopeasti.

– Piensijoittajan ei kannata lähteä ennustamaan tai pelkäämään lyhyen ajan kurssiliikkeitä, vaan katsoa pidemmällä tähtäimellä, mihin suuntaan markkinoilla ollaan menossa.

Suurimmat riskit sijoittajalle piilevät silti poliittisissa yllätyksissä.

– Bruttokansantuotteen kehitystä on helppo arvioida. Yllättävät poliittiset päätökset tai äänestystulokset ovat suurimmat riskit.

Lahtisen mukaan osakemarkkinoilla eletään tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa, sillä järkevää vaihtoehtoa osakesijoittamiselle ei voi etsiä perinteiseen tapaan korkomarkkinoilta.

– Korot ovat olleet jo pitkään alhaalla ja nyt viime vuodet aivan erityisen matalina. Ennen korkomarkkinoille on voitu siirtää sijoituksia epävarmoina aikoina. Nyt kun mahdollisuutta ei ole, osakkeet ovat nousseet aika korkealle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.