Pörssikurssit ailahdelleet syksyllä voimakkaasti – tästä se kertoo: "Keväällä kuullaan hitaamman kasvun uutisia"

Markkinaraati: Sijoitusnäkymät 16:08

Syksy on ollut osakemarkkinoilla ailahtelevaista. Huomenta Suomen Markkinaraati pohtii, että pörssikurssit ennakoivat talouden kasvun hidastumisesta. 

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoo, että syksyn osakemarkkinoilla on nähty hermostuneista liikehdintää. Talouden kasvunäkymien muutokset ovat osaltaan aiheuttaneet turbulenssia markkinoilla.

– Osakemarkkinoilla on ollut suuria odotuksia. Silloin, jos odotukset eivät toteudu tai tapahtuu jotain yllättävää, nähdään isoja reaktioita. Korkojen nousu on se, mitä seurataan. Yhdysvaltojen keskuspankkien korkojen nosto ja Euroopassa rahaelvytyksen lopettelu, miten ne vaikuttavat talouteen, Lounasmeri avaa osakemarkkinoiden liikehdinnän taustoja.

Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä muistuttaa, että pörssi on hyvä ennustaja talouden kehityksen tulevaisuudesta. Suomen taloudessa menee tällä hetkellä hyvin, mutta pörssit ennustavat kasvun hidastumista ensi keväänä.

– Todennäköisesti ensi keväänä kuullaan hitaamman kasvun tuomia uutisia. Kovan talouskasvun myötä on ollut helppoa tehdä tulosta. Samanlaista kasvua ei nähdä maailmassa keväällä, kuin tällä hetkellä, Heikkilä sanoo.

– Meillä on ollut kova talouskasvun aika maailmassa. Yhdysvallat ja Eurooppa ovat kasvaneet, mutta valitettavasti kasvun kulmakerroin on taittunut. 

Lue myös:

    Uusimmat