Tre Kronorin ex-valmentaja jyrähtää Leijonien ja Jalosen kritisoijille: "Suomi pelasi sankarillisesti"

Ruotsi-Suomi -ottelun parhaat hetket minuutissa 1:00
Leijonien Ruotsi-ottelut kohokohdat minuutissa.

Kokenut ruotsalainen kiekkovalmentaja Leif Boork pitää Leijonien ja Jukka Jalosen arvostelemista pelkkään MM-kisasijoitukseen perustuen karmeana vääryytenä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Suomi taipui torstai-illan MM-puolivälierässä Ruotsille jatkoajan ylivoimamaalilla 1–2. Alkulohkossaan neljänneksi jääneelle Leijonille tämä tiesi kisojen loppusijoitukseksi vasta kahdeksatta sijaa, mikä on heikoin tulos sitten vuoden 1955.

Tre Kronor oli kuitenkin tänä vuonna järkälemäinen vastus. Sen 16 NHL-pelaajan ryhmän pitäminen aisoissa oli Jukka Jalosen joukkueelta melkoinen suoritus.

Tätä mieltä on ainakin pitkän linjan ruotsalainen kiekkovalmentaja Leif Boork, joka muistetaan Ruotsin ja Norjan MM-kisajoukkueiden penkin takaa.

– Älkää haukkuko Jalosta ja suomalaista jääkiekkoa! Tuo puolustuspelin järjestys on epäilemättä näiden MM-kisojen parasta tähän asti! Boork ärähti viestipalvelu X:ssä puolivälierän jälkeen.

– Ottakaa huomioon, että Ruotsilta vaadittiin ratkaisuun pelaamista neljällä kolmea vastaan. Koukkaamisesta, joka tapahtui ruotsalaispelaajan käsien alapuolella. Kova! Jalonen ansaitsee valmennusryhmänsä kanssa kunnioitukseni.

Boork viittaa 18-vuotiaan Konsta Heleniuksen saamaan rangaistukseen, jossa monet näkivät nuorukaisen koukkineen sääntöjenmukaisesti Adrian Kempen mailaa, ei käsiä.

Joakim Eriksson Ekin ratkaisumaali päätti lopulta Leijonien ja maalivahti Emil Larmin upean kamppailun pettymykseen.

– Suomi pelasi sankarillisen ottelun ja Larmi oli loistava. Ruotsi oli kuitenkin parempi ja ansaitsi voiton. Se oli kamppailu. Ottelu ei ollut huono, eikä sattumalle ole sijaa huippu-urheilussa. Kaikella on syynsä! 74-vuotias Boork kommentoi.

Tämä jäähy aiheutti kohun Leijonien tappiossa – Leijonaraadilta tuomio: "Jos tuo olisi toisin päin mennyt..." 1:21
Konsta Heleniuksen rangaistus puhutti Suomen ja Ruotsin MM-puolivälieräottelun jälkeen.

Boork valmensi Ruotsin toiseksi vuoden 1984 Kanada-cupissa, mutta sai potkut kevään 1985 MM-kisojen romahduksen jälkeen. Norjaa hän valmensi arvokisatasolla vuodet 1998–2001.  

Ennen eläkkeelle jäämistään hän valmensi Ruotsin naisten maajoukkuetta kaksien olympialaisten välisen ajan 2014–18.

Lue myös:

    Uusimmat