Mainos

Transtechin uusi omistaja lupailee työpaikkojen säilyvän Suomessa

Skoda Transportation Group osti tänään osake-enemmistön suomalaisomisteisesta Transtech Oy:stä.

Transtech valmistaa kiskokalusta ja keskiraskaita konepaja tuotteita. Yrityksellä on toimipaikat Oulussa ja Kajaanin Otamäessä. Yritys työllistää Suomessa noin 530 henkilöä. Skoda Transportation Group taas on yksi Euroopan suurimmista kuljetustekniikan alan yrityksistä. Sillä on tytäryhtiöitä Saksassa, Puolassa, Unkarissa ja Venäjällä.

Skoda Transportation Groupin hallituksen puheenjohtaja kertoo kaupassa olevan kyse yrityksen halusta parantaa liiketoimintojensa asemaa koko Skandinaviassa.

– Transtech on yhtiö, jonkalaista olemme hakeneet jo kauan. He tekevät hyviä tuotteita, ja meillä on entuudestaan historiaa raitiovaunujen kanssa. Yrityksen osto oli looginen askel Skodalle, jotta voimme kasvaa Euroopassa ja Skandinaviassa. Tästä on hyvä ponnistaa vielä pidemmälle, hallituksen puheenjohtaja Zdeněk Majer kertoo.

Ei muutoksia yhtiön rakenteeseen

Majer kertoo, että yrityksen on tarkoitus pitää työpaikat ja toimipaikat Suomessa. Suunnitteilla on myös muiden vastaavien yritysten ostaminen naapurimaista. Transtechille kaupat avaavat uusia ovia, sillä yhtiöllä oli ongelmia useiden Venäjälle suuntautuneiden projektien kariuduttua.

Majer painottaakin, että Skoda on täällä auttaakseen Transtechiä ponnistamaan jälleen ylös, ja kasvattamaan yritystä. Yhtiön suomalainen omistaja Sinituote Oy pysyy Skodan toiveesta jatkossakin merkittävänä vähemmistöomistajana.

– Emme suunnittele muutoksia yhtiön rakenteeseen. Meidän mielestämme yhtiön johto on tehnyt hyvää työtä aiemmin, heillä on vain ollut epäonnea matkassaan. Haluaisimme pitää kaikki avainasemassa olevat henkilöt yhtiön palveluksessa, Majer sanoo.

Skoda Transportation Groupin liikevaihto vuonna 2015 on noin 700 miljoonaa euroa, kun taas Transtechin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 95 miljoonaa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.