Transsukupuolinen henkilö ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen senaattiin: "Tämä päivä osoittaa LGBTQ-lapsille, että demokratiamme on tarpeeksi suuri myös heille"

Transsukupuolinen henkilö ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen senaattiin – näin Sarah McBride kertoo politiikastaan:"Jos lapsesi tulisi ulos kaapista, millaisen maailman hänelle haluaisit?" 1:02
Näin Sarah McBride kertoo politiikastaan: "Jos lapsesi tulisi ulos kaapista, millaisen maailman hänelle haluaisit?"

Yhdysvaltojen senaattiin nousee ensimmäistä kertaa historiassa transsukupuolinen henkilö, kun demokraattien Sarah McBride voitti noin 73 prosentilla Delawaressa.

McBriden vaalipiiri Delawaressa on vahvasti demokraattivoittoista aluetta.

– Toivon, että tämä päivä osoittaa LGBTQ -lapsille, että meidän demokratiamme on tarpeeksi suuri myös heille, McBride tviittasi keskiviikon vastaisena yönä, kun tulos alkoi olla selvä.

Samalla 30-vuotiaasta McBridesta tulee korkea-arvoisin avoimesti transsukupuolinen lainsäätäjä koko liittovaltiossa.

Monta lasikattoa rikki

Entinen ihmisoikeusaktivisti on rikkonut monta lasikattoa. Hän oli ensimmäinen transsukupuolinen, joka puhui suuren puolueen kokouksessa vuonna 2016 demokraattipuolueen jäsenenä, kertoo CNN.

Hän oli myös ensimmäinen transsukupuolinen Valkoisen talon työntekijä ollessaan Barack Obaman hallinnon aikana harjoittelijana.

McBride on ajanut muun muassa sukupuolten tasa-arvoa, julkisen terveydenhuollon laajentamista ja minimipalkan nostoa Delawaressa.

Aiemmin McBride toimi Yhdysvaltojen suurimman seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa ajavan Human Rights Campaign -järjestön tiedottajana.

Järjestön nykyinen puheenjohtaja Alphonso David sanoi, että McBriden nousu ei ole historiallinen pelkästään hänelle itselleen, vaan koko yhteisölle.

– Tämä voitto […] osoittaa, että kuka vaan voi saavuttaa unelmansa riippumatta heidän sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisesta, David sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat