Mainos

Traktoriprotesti hyydytti liikenteen Jurvalassa

Jurvalan taajaman asukkaiden protesti Kuutostiellä on sujunut rauhallisesti. Mielenilmaukseen osallistui arviolta parisataa henkeä. He olivat liikkeellä henkilöautoilla, mopoilla ja traktoreilla.

Poliisi ei alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta katkaissut liikennettä mielenosoituksen ajaksi. Poliisi päästi mielenosoittajat liikenteen sekaan, minkä vuoksi liikenne ruuhkautui muutaman kilometrin matkalla.

Jurvalan asukkaat ovat vuosikausia vaatineet ohitustietä taajamaa halkovalle Kuutostielle. Kangasvarren Kyläyhdistyksen masinoima mielenilmaus vetikin eniten väkeä juuri vilkkaan valtatien varrelta.

Juhannusautoilijoilta ymmärrystä

Entisen Luumäen kunnanjohtajan ja kansanedustajan Raimo Liikkasen auton kattokyltissä luki "Rekat pois Jurvalan taajamasta". Ajamisen lisäksi eläkeläinen on suivaantunut muutenkin rekkamiesten toimista.

-Kuljettajat menevät ihmisten pihoille ja sotkevat Kivijärven rantaa. Mitta on nyt täyttynyt, noin 50 metrin päässä Kuutostiestä asuva Liikkanen jyrähti.

Noin parinsadan metrin päässä Kuutostiestä asuva Jukka Rusanen ajoi protestiletkassa voitonmerkkiä kattoikkunasta näyttäen.

-Kuutostien liikenteeseen liittyminen on todella ongelmallista, kahden lapsen isä sanoi.

Rusasen kanssa täysin samoilla linjoilla oli Pirkko Luoto. Molemmat muistuttivat, että Kuutostien kahta puolta sijaitsevat palvelut edellyttävät tien ylittämistä.

-Kauppaan mennessä saattaa joutua odottamaan risteyksessä 15 minuuttia, Luoto kuvaili.

Myös Kangasvarren kouluun ja tulevaan päiväkotiin ajetaan taajaman vilkkaan risteyksen läpi. Kevyt liikenne onneksi kulkee alikulun kautta.

Somerharjussa protestin takia ylimääräisen kahvitauon pitäneet Raija ja Tuomo Ikonen kertoivat ymmärtävänsä Jurvalan asukkaiden huolen.

-Ajankohta on tosin huono juhannuksen menoliikenteen takia, mutta kyllä heidän huolensa on aiheellinen, Ikoset kiteyttivät.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.