Mainos

Traktori karkasi 16-vuotiaan käsistä ojaan, 15-vuotias veli lensi tuulilasin läpi – Isä: "Kyllä maailma siinä pysähtyi"

Raju traktorionnettomuus päättyi maatilan kahden teini-ikäisen pojan onneksi hyvin, mutta isä haluaa muistuttaa, että nuoren liikenneturma ei aina ole seurausta törttöilystä. Yksi lensi ikkunasta, toinen jäi ilmalennon heittäneen traktorin sisälle, mutta molemmat selvisivät murtumitta.

Olisi voinut käydä pahemminkin

Kuuminaisten tilalla Porissa oli tarkoitus lähteä viime viikonloppuna peltotöihin kolmen sukupolven voimin.

Maatilan omistajien lauantaipäivä saikin yllättävän käänteen, kun Eero Kuuminaisen kaksi teini-ikäistä poikaa joutuivat traktorionnettomuuteen, jossa isän mukaan olisi voinut käydä paljon pahemminkin.

– Vanhempi pojista lähti hakemaan nuorempaa traktorilla viereisestä kylästä maatilalle. Paluumatkalla traktori karkasi 16-vuotiaan pojan käsistä ojaan, jossa se törmäsi siltarumpuun, isä kuvailee tapahtumaa jälkikäteen.

Traktorin osuttua siltarumpuun alkoi hurja tapahtumasarja.

– Pojilla oli suojelusenkeli matkassa, isä sanoo.

Tuulilasin läpi ja ojaan

50 kilometrin tuntinopeudella kulkenut traktori pysähtyi täysin siltarumpuun, etuakseli katkesi ja toinen renkaista lensi pellolle.

Perheen nuorempi, 15-vuotias poika lensi traktorin tuulilasin lävitse ojaan traktorin eteen ja traktori heitti ilmalennon ympäri katolleen. Traktorin katto painui kasaan vanhempi poika sisällään. Isän mukaan molempien poikien tajunta pimeni hetkeksi.

Törmäyksen jälkeen vanhempi pojista tuli tajuihinsa traktorin sisällä, onnistui pääsemään pois traktorin sisältä ja soitti isälleen.

– Kyllä maailma siinä vähän alkuun pysähtyi, Kuuminainen muistelee järkyttävää tilannetta.

Sivulliset soittivat hätäkeskukseen

Paikalle tulleet sivulliset soittivat onnettomuudesta hätäkeskukseen ja molemmat pojat vietiin sairaalaan.

Tuulilasin läpi lentänyt poika sai käsiinsä haavoja ja ruhjeita, jotka lopulta jäivät 15-vuotiaan ainoiksi vammoiksi. Alkuun pojan seitsemän viikkoa sitten leikattu polvi turposi, mutta sairaalassa selvisi, että polveenkaan ei ollut sattunut mitään.

– Traktorin sisällä ollut poikani valitti selkäänsä. Tunnin päivystyksessä olon jälkeen saimme varmuuden, että selkä on nähtävästi kunnossa, vaikka kipeä onkin.

"Osa tahtoo mustamaalta nuoren liikenneturmaa"

Kuuminaisten tila päätti päivittää tapahtumasta Facebook-sivuilleen, koska onnettomuus oli kerännyt paljon uteliaisuutta paikallisissa. Moni halusi tietää, olivatko pojat kunnossa.

– Karjatilalla ajetaan traktoria jouluna ja juhannuksenakin, joten todennäköistähän se on, että onnettomuus käy siellä missä traktoria paljon ajetaan. Facebook-päivitys oli hyvä tapa kertoa, että vaikka pahalta näytti, loppujen lopuksi kävi hyvin.

Isä haluaa muistuttaa, että vaikka pojat joutuivat liikenneonnettomuuteen, he ovat vastuullisia traktorinkuljettajia, jotka isä uskaltaa vielä tulevaisuudessakin laskea rattiin.

– Kun kyseessä on nuorten onnettomuus, osa ihmisistä tahtoo mustamaalata heti, että siihen liittyy jotain turhanpäin ajelua isolla traktorilla. Pojat ovat aina olleet rauhallisia ja karjatilan töissä mukana, turhanpäisiä ajeluja varten heillä on käytössään mopoauto, Kuuminainen puolustaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.