Traileri: Huumepoliisi Jari Aarniosta suuren rahan televisiosarja – budjetti neljä miljoonaa euroa

3:40

Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta tehdään miljoonaluokan tv-sarjaa. Sarjaa varten tarvitaan neljä miljoonaa euroa. 

The Emperor -nimellä ilmestyvä sarja perustuu todellisiin tapahtumiin, mutta on kuitenkin fiktiivinen trilleri. Innoituksensa se on saanut Aarnio-vyyhdistä.

– Tämä sarja ei yritä etsiä syyllisiä ja syyttömiä eikä kuvittaa oikeuspöytäkirjojen materiaalia, jota on uutisoitu valtamedioissa. Sarja menee otsikoiden taakse ja yrittää ymmärtää, millaiset tekijät ovat voineet johtaa siihen, että Suomen kovin huumekyttä vangitaan Suomen kovimpana huumerikollisena, sarjan tuottaja-ohjaaja Minna Virtanen kommentoi.

Sarjan tuottaa tuotantoyhtiö Vertigo productions.

Aikaisemmin muun muassa Kylmäverisesti Sinun -sarjan ohjannut Virtanen toteaa, että The Emperor asettuu samaan kategoriaan muun muassa kolumbialaisen huumeparoni Pablo Escobarin toiminnasta ja Medellin kartellista kertovan Narcos-sarjan kanssa.

– Sarja on faktapohjainen fiktiivinen trilleri. Esimerkkejä tästä tyylilajista on monia, kuten sarjat Narcos ja OJ Simpson tai elokuvat Snowden ja Jättiläinen. Ne ovat hienovaraisesti rakennettuja, poliittisesti latautuneita, tositapahtumiin perustuvia fiktiivisiä tarinoita.

Koska sarja perustuu ainakin joissain määrin tositapahtumiin, sen käsikirjoitusta varten tehdään runsaasti taustatyötä. Kymmenosasista sarjaa varten haastatellaan niin poliiseja, lakimiehiä ja syyttäjiä kuin rikollisiakin. Virtasen mukaan myös Jari Aarnio saa sarjaa varten kertoa oman näkemyksensä tapahtumista.

– Haluamme saada mahdollisimman monipuolisen kuvan siitä, mitä on tapahtunut, Virtanen selventää.

Rahoittajia maailmalta

Budjetiltaan neljän miljoonan euron arvoista sarjaa varten kerätään parhaillaan rahoitusta. Virtasen mukaan The Emperor, kuten muutkin pohjoismaalaiset rikossarjat tarvitsevat ulkomaalaisia rahoittajia menestyäkseen. Tähän mennessä yhteistuottajia on lupautunut Saksasta ja Ranskasta.

– Rahoituksen hakeminen on pitkä prosessi. Menee vielä tovi, ennen kuin pääsemme kuvaamaan sarjaa, Virtanen selvittää.

Tuottaja-ohjaajan mukaan vielä on liian aikaista sanoa, ketkä sarjan näyttelijöinä nähdään. Näyttelijävalinnat tehdään vasta, kun rahoitus on varmistunut.

The Emperor -sarjan kuvaaminen aloitetaan aikaisintaan kahden vuoden päästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja