Arto Halosen The Guardian Angel -elokuvaprojekti alkoi yli 20 vuotta sitten: "Palasten loksahtaminen paikoilleen vei aikaa"

Arto Halosen yli 20 vuotta sitten käynnistynyt projekti on valmis 4:55

Suomalaisohjaaja Arto Halosen elokuva The Guardian Angel sai ensi-iltansa kiirastorstaina. Halonen alkoi kirjoittaa elokuvan käsikirjoitusta jo 1990-luvun loppupuolella.

Suomalais-tanskalais-kroatialainen elokuva The Guardian Angel on tositapahtumiin perustuva psykologinen trilleri Tanskaa 1950-luvulla kuohuttaneista niin sanotuista hypnoosimurhista.

Pilou Asbækin näyttelemä rikostutkija saa selvitettäväkseen tapauksen, jossa pankkiryöstäjä ampuu kaksi virkailijaa ja pakenee rahojen kanssa Kööpenhaminan kaduille.

Pidätettäessä mies väittää tehneensä teon yksin, mutta jotkut silminnäkijät sanovat ryöstäjän käyttäytyneen kuin tämä olisi ollut transsissa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Arto Halonen.

– Projekti oli pitkä. Aloin kirjoittaa elokuvaa ja kehitellä sitä noin vuonna 1996 tai 1997. On siinä aikaa vierähtänyt. Siinä oli välillä pidempi tauko välissä, jolloin projekti odotti parempaa aikaa, mutta viimeiset seitsemän-kahdeksan vuotta ovat olleet intensiivisempää tekemistä. Palasten loksahtaminen paikoilleen vei aikaa, Halonen kertoo elokuvan taustoista MTV.fin haastattelussa.

Ohjaaja kertoo myös oman näkemyksensä Me Too -kampanjaan.

 On todella hyvä, että tätä vallankäyttöasiaa käsitellään. Toivon, että tämä hyvä movement käytetään hyvällä tavalla hyväksi ja rakennetaan tulevaa, Halonen sanoo.

Pilou Asbækin lisäksi elokuvaa tähdittävät yhdysvaltalainen Josh Lucas, kroatialainen Rade Šerbedžija, tanskalaiset Cyron Melville ja Johannes Lassen sekä suomalaiset Sara Soulié, Mikko Nousiainen ja Pamela Tola.

Katso Arto Halosen haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat