Karkurit-sarjan käsikirjoittaja Tatiana Elfillä on kontakteja myös rikollispiireissä – yksi seikka Suomen vankilamaailmasta ällistytti kuvausryhmäläisiä

Karkurit-sarjan käsikirjoittaja Tatiana Elfille on tärkeää, että sarja ja sen kohtaukset olisivat mahdollisimman aitoja. 

C Moren tammikuussa alkavassa Karkurit-uutuussarjassa pureudutaan eliittipoliisiyksikön jäseniin ja rikollisiin, jotka pakenevat lain kouraa.

Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Tatiana Elf, jonka käsialaa on muun muassa suosittu Roba-sarja ja Aarnio.

Elf kertoo, että Karkureissa tullaan näkemään myös Robasta tuttuja kasvoja. Sarjassa yksikköön värvätään Roban yksi peitetehtävissä oleva jäsen, Santiago Mebele (Deogracias Masomi). Sarjassa vierailee myös Robasta tuttuja poliiseja, esimerkiksi silloin, kun tarvitaan kenttäpoliisia kiinniotoissa. 

Elf kertoo, että sarjassa nähtävässä juonessa on myös tosipohjaan liittyviä asioita. Sarjassa jokaisen jakson lopussa tulee tapaukseen päätös, vaikkakin siellä on myös pitkäkestoinen tarina taustalla.

– Minulla on  hyviä poliisi- ja rikolliskontakteja, sieltä saa hyviä vinkkejä. Teen myös laajaa tutkimusta käsikirjoitusta tehdessäni. 

Yksi asia ihmetytti erityisesti kuvausryhmän keskuudessa.

– Olen tutkinut myös suomalaista vankilasysteemiä. Kuvauspaikalla ihmetytti muun muassa se, ettei täällä ole vankiloissa todellisuudessa kalteriovia. 

Elfille on tärkeää, että sarjassa tapahtuvat kohtaukset ovat mahdollisimman aidon tuntuisia, vaikka sitä tehdäänkin draama edellä. 

– Tämä ei ole tietenkään poliiseista kertova dokumenttisarja, mutta mielestäni on hyvin tärkeää, että asiat tehdään mahdollisimman aidosti. 

Ohjelman näyttelijät kävivät esimerkiksi ampumaharjoituksissa poliisin avustuksella. Poliisi vieraili myös kuvauspaikalla, jotta tilanteista saatiin mahdollisimman aitoja. 

Sarjassa Karita Tulikorpea näyttelevä Pirjo Lonka kertoo ohjelman tiedotustilaisuudessa, ettei ollut ennen ampumaharjoitusta pitänyt eläissään asetta kädessään. 

– Kyllä se olisi ollut aikamoista haparointia, jos sitä (koulutus) ei oltaisiin käyty, hän toteaa. 

Sarjassa Lonkan (kuv. keskellä)  ja Masomin ( kuv. vasemmalla) lisäksi nähdään näyttelijöinä muun muassa Kristo Salminen, Pelle Heikkilä (alhaalla oikealla) , Anna Böhm (ylhäällä vasemmalla), Matti Onnismaa (ylhäällä oikealla), Rea Mauranen ja Pyry Kähkönen

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 21. tammikuuta alkaen, ja siitä eteenpäin Karkureita seurataan jakson viikkotahdilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja