Karkurit-sarjan keskiössä on karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö – taustalla on liuta draaman huipputekijöitä

C Moren kotimaisen draamatuotannon valikoima vahvistuu Jussi- ja Kultainen Venla -palkittujen tekijöiden uudella Karkurit-alkuperäissarjalla.

C Moren uutuussarjan keskiössä ovat karkureita paikantavan eliittipoliisiyksikön jäsenet ja heidän kohteensa – lain kouraa pakoilevat rikolliset. Karkurit-sarjan taustalla on liuta palkittuja draaman huipputekijöitä.

Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Tatiana Elf (Roba, Keisari Aarnio) ja sen ohjaavat Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game), Hamy Ramezan (Listen, Any Day Now) sekä Saara Cantell (Kohtaamisia, Tulen morsian). Sarjan tuotannosta vastaa Yellow Film & TV ja sen kansainväliset jakeluoikeudet on vastikään myyty Global Screenille.

Karkurit-sarjassa keskitytään poliisin erillisen erikoisyksikön jäseniin, mutta siinä tullaan näkemään myös joitakin Roba-menestysdraamasta tuttuja hahmoja. Erikoisyksikön toimintakenttä on vahvasti kansainvälinen, sillä karkureita jahdataan myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yksikkö toimii osana EU:n laajuista FAST-verkostoa (Fugitive Active Search Team) ja se koostuu erityiskoulutuksen saaneista rikostutkijoista. Jokaisessa sarjan jaksossa paneudutaan syvällisesti yksittäisen karkurin profiiliin, mutta sarjan päähenkilöt eivät pääse poliisityössään täysin eroon henkilökohtaisista vaikuttimistaan.

– Jokainen rikollinen on kohdannut elämässään tilanteen, jossa he ovat kokeneet, että ainoa tie ulos on rikos. Karkurit-sarja keskittyy juuri tähän – poliisin erikoisyksikkö tutkii mikä on karkurin motiivi, miksi hän on tehnyt rikoksen ja miksi paennut juuri nyt? Suurin osa karkuritarinoista on saanut kipinän tosielämän tarinoista, sarjan pääkäsikirjoittaja Tatiana Elf Yellow Film & TV:ltä kuvailee.

– Inspiraatiota olen ammentanut niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin uutisista tai kertomuksista, ja ne ovat temmanneet minut mukaansa - toivottavasti ne tempaavat mukaan myös katsojan, hän lisää.

Kotimaiselle draamalle on runsaasti kysyntää – esimerkiksi Roban ja Aallonmurtajan kaltaiset sarjat ovat keränneet valtavasti katselua C Moressa.

– Karkureiden tekijätiimi on erittäin taitava ja kunnianhimoinen, joten odotamme siitä uutta lukua C More -alkuperäissarjojemme menestyksekkääseen kaanoniin, draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä kertoo.

Karkurit julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2020. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja