Mainos

Tragedia Säämäjärvellä kiinnitti Venäjän huomion: "Ohjaajat halusivat pelastaa vain oman nahkansa"

1:54

Useiden lasten hukkumiseen johtanut veneonnettomuus Venäjän Karjalassa tapahtunut puhuttaa Venäjällä, ja monet viranomaiset ovat ottaneet kantaa tapaukseen. Säämäjärvellä sattunut onnettomuus johti 15 ihmisen kuolemaan. Kaikki hukkuneet olivat 12-15-vuotiaita lapsia.

Onnettomuus sattui, kun kaksi kesäleiriläisiä kuljettanutta venettä kaatui. Rikostutkinta tapahtumista on aloitettu, ja leirinjohtaja sekä kolme muuta työntekijää on pidätetty.

Miettivät vain oman nahkansa pelastamista

Venäjän tutkiva komitea on ottanut tapauksen suoraan seurantaansa. Komitean virallinen edustaja Vladimir Markin on jo kommentoinut tapausta kovasanaisesti.

– Ohjaajat miettivät selvästi vain oman nahkansa pelastamista... Miten "tuollaisten" käsiin voi luottaa lasten hengen?!" hän kirjoitti twitterissä. 

 Tapausta ovat kommentoineet myös muun muassa Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov sekä Moskovan pormestari Sergei Sobjanin. Ainakin kymmenen kuolleista lapsista oli moskovalaisia.

Rantaan ajautunut hälytti apua

Tieto tapauksesta levisi venäläismedioihin vasta sunnuntaina, vaikka onnettomuus sattui jo lauantaina.

Venäläismedioiden mukaan yksi veneellä olleista lapsista ajautui rantaan ja raahautui lähikylään, missä kyläläiset olivat hälyttäneet paikalle apua.

Sen jälkeen lapsia etsittiin myrskyn keskeltä muun muassa naapurissa sijainneen kesäleirin veneellä. Paikallisten kertomusten mukaan lapsia löydettiin saarilta, 2-3 lapsen ryppäissä, pahasti kylmettyneinä.

Karjalassa on ollut perjantaista alkaen myrskyvaroitus, mutta sää on vaihdellut hyvin äkkinäisesti. Erityisesti lauantaina sää vaihteli alueella paljon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.