Mainos

Myrsky yllätti: Ainakin 11 lasta hukkui Venäjän Karjalassa – osa isosta ryhmästä yhä kateissa

Ainakin yksitoista lasta ja yksi aikuinen on hukkunut veneonnettomuudessa Säämäjärvellä Venäjän Karjalassa viime yönä, kertoo uutistoimisto Sputnik. 12-15-vuotiaat lapset olivat kotoisin Moskovasta. 

Viranomaisten mukaan noin 50 ihmisen ryhmä oli ylittämässä järveä eilen kahdella veneellä ja lautalla, kun myrsky yllätti heidät. Vain yksi aluksista pääsi rantaan. Sputnikille puhuneiden pelastusviranomaisten mukaan 36 ihmistä olisi pelastettu ja muutama olisi yhä kateissa.

Ryhmässä oli lapsia saattajiensa kanssa. Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov kertoi uutistoimisto RIA Novostille, että ainakaan osalla lapsista ei ilmeisesti ollut pelastusliivejä päällään.  

– On syytä julistaa suruaika sekä Karjalaan että Moskovaan, Astahov sanoi.  
Moskovan viranomaiset ovat lähettäneet paikalle pelastusmiehistöjä, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä. Karjalan tasavallan johtaja Alexandr Hudilainen oli myös matkalla onnettomuuspaikalle. 

Tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta, jotta selvitettäisiin, onko turvallisuusmääräyksiä noudatettu. Onnettomuustutkintalautakunnan mukaan yksi lasten kesäleirin ohjaajista on pidätetty kuulusteluja varten. Alueelle oli annettu myrskyvaroitus.  
TV-kanava RT:n haastattelema paikallinen asukas, ilman sukunimeään esiintynyt Tatjana sanoi, ettei suosittelisi kesäleiriä kenelläkään. Tatjanan mukaan leiriä johdettiin holtittomasti ja sen ohjaajat olivat usein kännissä.  

Korjattu alkuperäistä tietoa: Turma tapahtui Säämäjärvellä, ei Äänisellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.