Mainos

RT: Karjalan veneturmassa hukkui 15 lasta – osalla ei tiettävästi pelastusliivejä

1:54

Venäjän Karjalassa tapahtuneen veneilyonnettomuuden uhriluku on noussut illan edetessä yhä suuremmaksi. Kun aluksi puhuttiin kymmenestä hukkuneesta lapsesta, oli luku illalla jo puolet suurempi.

Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov ilmoitti illalla uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Säämäjärvestä oli löytynyt jo viidentoista lapsen ruumiit. Tutkintaviranomaisten mukaan kaikki uhrit olivat moskovalaisia 12-14-vuotiaita lapsia.

Turma sattui eilen, kun noin 50 ihmisen ryhmä kesäleiriläisiä lapsia ja heidän ohjaajiaan oli ylittämässä järveä kahdella veneellä ja lautalla. Nopeasti noussut myrsky yllätti venekunnat ja kaksi aluksista kaatui. Alueelle oli annettu myrskyvaroitus, mutta siitä ei ilmeisesti ollut joko tiedetty tai piitattu.

Moskovan viranomaiset lähettivät paikalle pelastusmiehistöjä, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä.   

Tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta, jotta selvitettäisiin, onko turvallisuusmääräyksiä noudatettu. Tutkintalautakunnan mukaan neljä kesäleirin ohjaajista on pidätetty kuulusteluja varten. 

TV-kanava RT:n haastattelema paikallinen asukas, ilman sukunimeään esiintynyt Tatjana sanoi, ettei suosittelisi kesäleiriä kenelläkään. Tatjanan mukaan leiriä johdettiin holtittomasti ja sen ohjaajat olivat usein kännissä. 

Matkailuvirasto Rosturismin alustavien tietojen mukaan kuolleet lapset olivat orpoja tai vaikeista perheoloista.

Sipilä: Järkyttävä tragedia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitti Suomen hallituksen puolesta surunvalittelut veneilyonnettomuuden johdosta Venäjän pääministeri Dmitri Medvedeville.

– Kyseessä on järkyttävä tragedia. Syvä osanottoni menehtyneiden omaisille ja läheisille sekä kaikille, joita onnettomuus on koskettanut, Sipilä sanoi viestissään.

Karjalan tasavaltaan on julistettu suruaika maanantaiksi. Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti myös surunvalittelunsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.