TPS:lle murskaava tappio Turussa, Sport nousi sarjassa jo kuudenneksi – JYP dramaattisten vaiheiden jälkeen voittaja Raumalla

Vaasan Sport teki huiman tempun, kun se voitti TPS:n 4-0-murskalukemin Turussa.

Sportille voitto oli kolmas putkeen SM-liigassa. Voittonsa ansiosta se nousi sarjassa kuudenneksi.

Sport aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Toni Kallela vei joukkueensa 18-vuotiaan lupauksen Santeri Haaralan upeasta esityöstä.

Sport lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun Jesse Paukku sekä Valtteri Viljanen onnistuivat maalinteossa. Haarala syötti Sportin kolmannen maalin, joten hän nakutti ottelussa kaksi pistettä.

Sportin Paukku teki vielä kolmannessa erässä ottelun toisen maalinsa, joten Sport voitti 4-0.

Jyväskylän JYP otti toisen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti Lukon 3-2-lukemin Raumalla.

Ottelun päätöserässä nähtiin draamaa, kun JYPin Nolan Yonkman otti hölmön 2+10 -jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta. Lukko nousi ylivoimansa aikana 2-2-tasatilanteeseen, mutta JYPin Robert Rooba teki voittomaalin vain viisi minuuttia ennen loppua.

JYPin muut osumat tekivät Ossi Louhivaara ja Juuso Vainio. Lukon maalit tehtailivat Toni Koivisto ja Arttu Ilomäki.

Pelicansille selvä voitto Jukureista

Pelicans palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se otti 4-2-voiton Mikkelin Jukureista Lahdessa.

Pelicans jatkoi vahvoja otteitaan tämän kauden Liigassa, sillä Jukurit-voitto nosti sen sarjassa jo neljänneksi.

Pelicans ratkaisi ottelun toisessa erässä, sillä ensimmäinen erä oli maaliton. Artturi Toivola aloitti maalinteon toisen erän alussa ja Hannes Björninen sekä Antti Tyrväinen jatkoivat sitä, vieden lahtelaiset 3-0-johtoon.

Jukurien Julius Vähätalo toi mikkeliläisjoukkueen vielä kahden maalin päähän, mutta Jesse Mankinen nakutti 4-1-maalin.

Teemu Henritius toi Jukurit vielä päätöserässä kahden maalin päähän, mutta tämän lähemmäksi mikkeliläisryhmä ei Pelicansia päässyt.