HPK:n ja päävalmentaja Jarno Pikkaraisen alkuhuuma ohi – TPS kasvatti hämeenlinnalaisten tappioputkea

TPS tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:08
Juuso Pärssinen laukoi TPS:n voittoon.

HPK koki jo neljännen perättäisen tappionsa, kun se hävisi sarjakärki TPS:lle 0-1-lukemin.

Ottelun ainoa osuma nähtiin toisessa erässä, kun TPS-tähti Juuso Pärssinen laukoi kiekon ylivoimalla ohi HPK:n maalia vartioineen Eetu Laurikaisen.

HPK sai luotua useita maalipaikkoja TPS:n päätyyn, mutta venäläisvahti Andrei Karejev nollasi HPK:n 26 torjunnallaan.

Kesken kauden HPK:n päävalmentajaksi hypänneen Jarno Pikkaraisen pirteä alku hämeenlinnalaisten peräsimessä on enää muisto vain, sillä tappio oli HPK:lle jo neljäs perättäinen.

Ilves jatkoi komeaa liitoaan

Tampereella Ilves puolestaan otti jo neljännen voittonsa putkeen, kun KalPa kaatui Hakametsässä 5-2-lukemin.

Ilves sai otteluun mainion startin, kun Matias Mäntykivi onnistui maalinteossa jo kolmannessa ottelussa peräkkäin ja vei tupsukorvat ensimmäisen kerran johtoon.

Oliver Kapanen toi SM-liigauran ensimmäisellä osumallaan KalPan tasoihin, mutta Nicholas Baptiste kuittasi tasoituksen kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Päätöserässä Ilves kaunisteli loppulukemia Petri Kontiolan, Joonas Odenin ja Panu Miehon johdolla. Henri Knuutinen onnistui vielä kaventamaan loppulukemiksi 2-5.

Vaasassa maalinteon piinaa

Vaasassa ei nähty ainuttakaan pelitilannemaalia, kun Sport kukisti Ässät 1-0-lukemin vasta voittomaalikilpailussa.

Kirkkaimpaan valokeilaan illan ottelussa astuivat Sport-vahti Rasmus Reijola ja Linus Söderström. Reijola pysäytti 29 laukausta ja Söderström venyi kiekon eteen 32 kertaa.

Kaksikko oli iskussa myös voittomaalikilpailussa ja illan ainoa onnistuminen nähtiin vasta viidennellä vetokierroksella. Michael Keränen hassutti Söderströmin jäihin ja nosti kiekon rystyllä maalin kattoon.

Tappion myötä Ässien tuskaisa taival sai jatkoa, sillä häviö oli porilaisille jo viides perättäinen.