Toyotan WRC-autosta julkaistu kuva hämmensi – Juho Hänniseltä hulvaton kuitti

7:24
Videolla Kalle Rovanperän nousu MM-sarjan kärkeen.

Miksi Toyota Yaris WRC -ralliauto on bongattu jo nyt Keniassa?

Twitter-käyttäjä ”Kipchesi” julkaisi myöhään sunnuntaina kuvan puisesta kontista, jonka sisällä näyttää olevan Toyota Yaris WRC. Käyttäjä kirjoitti kuvan yhteyteen kysymyksen, jonka hän osoitti Toyotan testikuljettajalle Juho Hänniselle.

– Tämä on juuri nähty Keniassa. Onko tämän sinun työtäsi, sir?

Kuva aiheutti hämmennystä ja käynnisti spekulaatiot sosiaalisessa mediassa ja foorumeilla. Onko Toyota aloittamassa testaamisen Safari-ralliin, joka on MM-sarjan ohjelmassa kesäkuun lopussa?

Kuva ja kysymys tavoittivat maanantaiaamupäivänä myös Hännisen, joka ei ollut urakoimassa testeissä vaan metsätöiden parissa. Punkaharjulainen kuittasi tilanteen humoristiseen tyyliinsä.

– Se on viimeinkin siellä! Kyllä, pakkasin sen ja tein laatikon itse. Itse asiassa kaadan nyt puita, jotta voin rakentaa laatikon Kallen autolle, Hänninen letkautti viitaten MM-sarjaa johtavaan Kalle Rovanperään, joka edustaa Toyotan WRC-tallia.

MTV Urheilu tavoitti Hännisen, jolla ei ollut mitään käryä kuvan taustoista. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tarjosi sen sijaan virallisen selityksen.

– Se ei ole kisa-auto. Kyseessä on demoauto, Latvala viestitti MTV Urheilulle.

Kuvan auto on siis kuljetettu Keniaan näytille ennen Safari-rallin paluuta MM-sarjaan.

Safari-ralli on tarkoitus järjestää juhannusviikolla 24.-27. kesäkuuta. Kilpailun yllä leijuu yhä tummia pilviä, sillä viime viikolla kaikki urheilutapahtumat pistettiin Keniassa tauolle koronan vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja