Toyotan tallipomo Latvala ennakoi sunnuntain askelmerkkejä – tässä on Kalle Rovanperän oljenkorsi

Päätähän se huimaa – koe Jyväskylän MM-rallin erikoiskoe Kalle Rovanperän silmin 10:26
Hyppää tästä Kalle Rovanperän kyytiin Jyväskylän MM-rallin erikoiskokeelle.

Toyotan rallitallin nuori supertähti Kalle Rovanperä joutuu käymään ison henkisen painin ennen sunnuntain viimeisiä erikoiskokeita Suomen MM-rallissa.

Rovanperä starttaa Oittilan ja Ruuhimäen pikataipaleille 8,4 sekuntia Hyundain Ott Tänakin takana. Ero kuulostaa pieneltä, mutta nopeilla pätkillä aikaa on todella vaikea ottaa kiinni. Toinen sija olisi myös maukas MM-taulukossa, sillä Rovanperän johtoasema on ennestään massiivinen.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kokee, että hyökkäyksen täytyy alkaa heti ensikilometreiltä varhain sunnuntaiaamuna.

- Tuota eroa on vaikea ajaa kiinni, koska pätkät ovat kaikille tuttuja ja todella nopeita. Aamun ensimmäisellä vedolla Oittilassa pitäisi lähteä hyökkäämään. Jos siinä saisi kaksi sekuntia kiinni, se voisi antaa potkua, minkä voimin voisi yrittää lisää, Latvala summasi Rallit.fille.

- Jos taas Oittilassa tulee heti takkiin, sitten pitäisi miettiä vain Power Stagea. Ensimmäisellä se hyökkäys on tehtävä. Jos ei onnistu, on rauhoitettava tekemistä ja ajateltava pisteitä.

Toyotan WRC-tiimin toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi tippui voittotaistelusta, kun iso irtokivi paukahti tuulilasiin. Sen jälkeen Lappi joutui ajamaan huonolla näkyvyydellä, mikä tiputti pieksämäkeläisen yli puolen minuutin päähän kärjestä.

- Käsittämättömän huonoa tuuria, että kivi tulee tuolla tavalla tuulilasiin. Kaikki on toki aina mahdollista, Latvala harmitteli.

Toisaalta tallipomo muistutti, että Lappi on myös kolmannella sijallaan tekemässä juuri sitä työtä, mistä tallin kolmoskuskille maksetaan.

- Esapekka on nyt turvallisesti kolmannella sijalla ja varmistamassa meille hyviä merkkimestaruuspisteitä. Kolmas sija on hyvä tulos myös Esapekalle itselleen. Luulen, että se tekisi hänelle terää. Hän on todistanut olevansa edelleen maailmanluokan kuljettaja, Latvala koki.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat