Toyotalla olisi mahdollisuus taktikoida Kalle Rovanperän eduksi – näin kommentoi Jari-Matti Latvala

0:54
Kalle Rovanperällä hurja tilanne! Raju ulosajo lähellä mestarikuskin rohkea ajolinjan jälkeen

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on vahvasti kiinni Monte Carlon MM-rallin kaksoisvoitossa ennen viimeistä kilpailupäivää. Kahdeksankertainen maailmanmestari Sébastien Ogier lähtee kärkikuljettajana päätöspäivään. Kalle Rovanperä ajaa puolestaan toisena 16 sekunnin päässä ranskalaisesta.

Ogier ei aja tälläkään kaudella kaikkia osakilpailuja, joten hän ei taistele kuljettajien maailmanmestaruudesta. Halutessaan Toyotalla olisi siis mahdollisuus taktikoida Rovanperä tiimitoverinsa edelle sunnuntaina, jotta suomalaismestari saisi mahdollisimman paljon pisteitä MM-kamppailuun.

Mutta näin ei tule käymään, painottaa Latvala.

– Emme lähde siihen. Onhan se totta, että sellainen mahdollisuus on, mutta emme halua sitä. Olemme aiempina kausinakin puhuneet, että taistelun pitää olla rehellistä, tallipomo perusteli MTV Urheilulle.

Toyota on tosiaan pitänyt tiukasti kiinni siitä ohjenuorasta, ettei se käytä tallimääräyksiä. Ainoa poikkeus oli vuoden 2021 Monzan MM-ralli, jossa Rovanperälle annettiin tehtäväksi körötellä varmistellen kisa läpi, jotta Toyota saisi tiimimestaruuden – ja tämäkin siksi, että Ogier ja Elfyn Evans saisivat ajaa vapaasti keskenään kuljettajien maailmanmestaruudesta.

”Veikkaan, että Kalle hyökkää”

1:17
Kalle Rovanperä kommentoi huimaa rallipäiväänsä – pystyykö hän haastamaan jopa Ogierin sunnuntaina?

Monte Carlossa Rovanperä oli koko porukan nopein kuljettaja lauantain erikoiskokeilla. Illan päätteeksi hän nykäisi selkeän pohja-ajan pimeässä ajetulla pikataipaleella ja nousi lähemmäksi Ogieria. Samalla kolmantena oleva Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville putosi 16 sekunnin päähän Rovanperästä.

Näistä asetelmista Rovanperän on hyvä lähteä sunnuntain pikataipaleille.

– Kalle on ajanut hyvin, vaikka välillä mentiin riskien rajoilla. Hän on pystynyt hyvin pitämään Neuvillen takana, vaikka Neuville on voittanut täällä vuonna 2020, Latvala kehaisi Toyota-tähteä.

Rovanperältä puuttuu Monten voitto, ja mikäli Ogier välttää ylimääräiset ohjelmat sunnuntaina, ei MM-tittelin haltijaa kruunata voittajaksi tämänkään vuoden kisassa. Tärkeintä on kuitenkin se, että Rovanperällä on loistava tilaisuus napata isoin pistepotti täyden kauden ajavista kuljettajista.

Lisäpisteitä on jaossa vielä kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella.

– Veikkaan, että Kalle hyökkää Powerilla, koska hän ajaa henkilökohtaista sarjaa. Ogierille ei ole niin suuresti väliä henkilökohtaisista pisteistä, Latvala arveli.

1:02
Toyota-pomo Kaj Lindström, pystyykö Kalle Rovanperä jopa voittoon sunnuntaina?

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja