Multimestari joutui keskeyttämään Kenian MM-rallin – "Iso pettymys"

M-Sport Fordin Sebastien Loeb on joutunut jättämään Kenian MM-rallin perjantain ajopäivän kesken.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb pääsi aamupäivän lenkin viimeisen erikoiskokeen maaliin, mutta matka tyssäsi siihen.

– Valitettavasti "Sebin" auton moottoritilassa oli pieni tulipalo viime pätkän maalissa, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener päivitteli Naivashan huoltoalueella.

– Se aiheutti vaurioita, mutta meillä ei ole vielä sen tarkempaa tietoa. Hän joutuu keskeyttämään tältä päivältä. Se on iso pettymys, Millener lisäsi.

Loeb oli kilpailussa viidentenä 15 sekunnin päässä kärjestä ennen keskeytystään.

Myös M-Sportin Gus Greensmith ajautui ongelmiin samaisella Kedongin erikoiskokeella. Greensmithin autosta hajosi rengas ja lopulta myös vanne rikkoutui. Greensmith ja kartanlukija Jonas Andersson pysähtyivät vaihtamaan pyörän erikoiskokeen loppupäässä, mutta aikaa valui hukkaan 13 minuuttia.

– Gusille tuli valitettava rengasrikko. Hän ei välttämättä huomannut, että rengas oli lähtenyt kokonaan vanteelta. Hän ajoi pidempään kuin olisimme toivoneet, Millener totesi.

– Auton perään tuli paljon vaurioita, ja nyt on vain lyhyt huolto. Toivottavasti pystymme tekemään korjaukset huollon aikana.

M-Sportin kuljettajista Craig Breen ja Adrien Fourmaux ovat yhä mukana kisassa sijoilla kuusi ja kahdeksan. He ovat alle puolen minuutin päässä kärjestä.

– Meillä on vielä kaksi autoa hyvissä asemissa. Matkaa on paljon jäljellä, Millener painotti.

Toyotalla on kilpailussa peräti neloisjohto neljän erikoiskokeen jälkeen. Toyotan Elfyn Evans johtaa kisaa ennen Sebastien Ogieria, Kalle Rovanperää ja Takamoto Katsutaa.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat