Mainos

Tove Janssonille juhlaraha

Tänään julkaistulla juhlarahalla kunnioitetaan Tove Janssonin elämäntyötä taiteilijana ja kirjailijana. Aiemmin juhlarahan on saanut mm. Peppi Pitkätossun luoja Astrid Lingren.

Tove Janssonin syntymästä tulee tänään kuluneeksi 90 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi julkaistaan juhlaraha.

Hopeisen rahan on suunnitellut kuvanveistäjä Pertti Mäkinen. Juhlarahan enimmäislyöntimäärä on 70 000 kappaletta.

Rahalla kunnioitetaan Janssonin elämäntyötä taiteilijana ja kirjailijana. Kirjailija, kuvataiteilija, professori Tove Jansson tuli rakastetuilla Muumi-kirjoillaan tutuksi miljoonille lapsille ja aikuisille eri puolilla maailmaa. Jansson kuoli 86-vuotiaana 27.6.2001.

Kolikossa Muumilaakson asukkaita

Muumilaakson asukkaat Muumipeikko, Niiskuneiti ja Pikku Myy komeilevat uudessa 10 euron arvoisessa juhlarahassa. Kolikon tunnuspuolella on Tove Janssonin kasvot, taivaanrantaa, taiteilijapaletti, puolikuu ja purjevene, ja arvopuolella puolestaan muumihahmoja.

Ensimmäiset juhlarahat annettiin kirjailijattaren veljentyttärelle Sophia Jansson-Zambralle, Muumimaailman museolle, Naantalin kaupungille ja kuvanveistäjä Mäkiselle.

Juhlaraha aiemmin Astrid Lindgrenille

Pohjoismaissa vain yksi naiskirjailija on saanut aiemmin oman juhlarahan.

-Ruotsissa me teimme rahapajassamme Astrid Lindgrenin Pepistä myös vastaavan tuotteen ja se oli äärettömän suosittu. Eli tämä on nyt Pohjoismaissa toinen kerta kun lastenkulttuuri ja naiskirjailija on mukana, toteaa Rahapaja Oy:n toimitusjohtaja Raimo Makkonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.