Tove-elokuva valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi

6:20
Posse-ohjelman haastattelussa Tove Janssonia näyttelevä Alma Pöysti.

Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 2. lokuuta.

Tove Janssonista kertova Tove on valittu Suomen ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon, kertoo Suomen Filmikamari. Muumien luojasta kertovan elokuvan on ohjannut Zaida Bergroth ja käsikirjoittanut Eeva Putro. Oscar-palkinnot jaetaan 25. huhtikuuta ensi vuonna.

Tove Janssonin elokuvassa näyttelee Alma Pöysti, teatteriohjaaja Vivica Bandlerin saappaissa on Krista Kosonen ja kansanedustaja Atos Wirtasta näyttelee ruotsalainen Shanti Roney. 

Tove sijoittuu 1940-50-lukujen taitteen Helsinkiin. Tove Janssonin epäsovinnainen elämäntapa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Taiteilijan vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin.

Tove Janssonin taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita Muumeista, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja