Totuus julki: Tästä syystä miehet rakastavat naisten rintoja!

Asiaa tutkineet asiantuntijat Larry Young ja Brian Alexander kertovat hiljattain ilmestyneessä kirjassaan, mistä miesten kiinnostus naisten rintoja kohtaan todellisuudessa johtuu.

Kirjailijat Larry Young ja Brian Alexander julkaisivat hiljattain teoksensa The Chemistry Between Us: Love, Sex, and the Science of Attraction. Miehet ovat analysoineet teoksessaan muun muassa tunneperäiset, biologiset ja kulttuuriset syyt siihen, miksi miehet todellisuudessa rakastavat lähes pakkomielteisesti naisten rintoja.

Kirjailijat uskovat heteroseksuaalisten miesten kiinnostuneisuuden naisten rintoja kohtaan perustuvan siihen yksinkertaiseen hormoniin, jota vapautuu äidin hoivatessa vauvaansa – hormoniin, joka auttaa kehittämään äidin ja vauvan vahvaa sidettä. Sama luonnollinen hormoni luo vahvan, huolehtivan siteen rakastavaisten välille.

"Biologisesti puhuen miesten pakkomielle rintoihin on melko outo. Miehet ovat ainoita urospuolisia nisäkkäitä, joita naisten rinnat kiinnostavat seksuaalisessa mielessä. Naiset puolestaan ovat ainoita naaraspuolisia nisäkkäitä, joiden rinnat kasvavat puberteetin aikana, eikä vain raskauden johdosta. Olemme myös ainoa laji, jossa miespuoliset hyväilevät, hierovat ja hyväilevät suullaan naispuolisten rintoja esileikin ja seksin aikana", sosiaalisten suhteiden neurotiedettä tutkinut Young kirjoittaa Huffington Post -lehden kolumnissaan.

Young jatkaa kertomalla, että naiset nauttivat rintojensa saamasta huomiosta: Sheffieldin ja Texasin yliopistojen tutkijat kyselivät rintojen hyväilystä 301 ihmiseltä, johon lukeutui 153 naista. Tulokset osoittivat, että naisista 82 prosenttia koki rintojen tai nännien koskettelun kiihottavana.

Kirjailijat näkevät Hooters-tyyppisten ravintoloiden ja Playboy-lehtien suosion selvänä todisteena siitä, että miehet tuntevat erittäin paljon luontaista vetoa naisten rintoihin.

"Pojat eivät opi hiekkalaatikolla, että rinnat ovat jotain, mistä heidän pitäisi olla kiinnostuneita. Se on biologista ja juurtunut syvälle mieleen. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että kun miehet ovat tekemisissä rintojen tai johonkin niihin liittyvien asioiden kanssa, kuten rintaliivien, he alkavat tehdä huonoja valintoja", miehet kirjoittavat.

Evoluutiobiologit ovat ehdottaneet suurimmilta osin rasvasta koostuvien rintojen antavan miehelle signaalin siitä, että nainen on terve – eli olevan hyvä kohde synnyttämään ja kasvattamaan lapset.

"Kun nainen on synnyttänyt lapsen, vauva sitoutuu hyvin läheisesti äitinsä rintoihin. Imettäessä ärsyke lähettää signaaleja hermoston kautta äidin aivoihin. Aivoista vapautuu oksitoniinia, joka rentouttaa lihaksia ja saa naisen rinnat tuottamaan maitoa, tehden rinnoista vauvalle tarpeelliset. Oksitoniinilla on muitakin vaikutuksia. Kun aloite lähtee vauvasta, äidin huomio keskittyy täysin häneen. Vauvasta tulee mailman tärkein asia", kirjailijat kuvailevat.

Yhteenvetona miehet toteavat, että kun nainen hyväilee miehen rintoja, se aktivoi naisen aivoissa samoja hyvän olon tunteita. Young ja Alexander muistuttavat ihmisten olevan yksi harvoista lajeista, jotka katsovat toisiaan paritellessaan silmiin. He perustelevat tämän "oikun" ihmisen seksuaalisuudessa johtuvan muinaisesta äiti-vauva-siteestä aivoissa tapana auttaa luomaan suhteita rakastavaisten välille.

Kirjailijoiden mukaan miehen kiinnostus naisten rintoja kohtaan on siis tiedostamatonta houkutusta luoda naiseen rakastava ja hoivaava side.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat