Toto Wolff antaa vihjauksen tulevaisuudestaan – Ferrarin ja F1:n johtoroolien takana isompi kysymys

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo miettivänsä jatkoaan enemmän lajissa jatkamisen kuin uuden pestin vastaanottamisen kannalta. Itävaltalaista on viime aikoina huhuttu jopa päävastustaja Ferrarin ykkösmieheksi.

Wolff on johdattanut Mercedeksen kuuteen peräkkäiseen valmistajien ja kuljettajien maailmanmestaruuteen. Tuoreimmat huhut ovat liittäneet hänet Lewis Hamiltonin mahdolliseen megasiirtoon Ferrarille kaudella 2021.

Lisäksi Wolffista on kabineteissa leivottu seuraavaa lajin suurmiestä, mihin Ferrari on antanut jyrkän vastalauseensa.

Tallipomo ei ole kommentoinut huhuja, mutta itävaltalaiselle ORF:lle antamassaan haastelussa Wolff pohtii jatkoaan toiselta kantilta.

– Sitä täytyy ajatella taaksepäin. Kun Niki Lauda ja minä lähdimme tähän seikkailuun vuonna 2013, emme tehneet sitä vain työntekijöinä, vaan kisatiimin jäseninä, Wolff aloittaa.

– Joten kysymys ei ole siitä, otanko työn muulta vastaan, vaan jatkanko yleensä formula ykkösissä, hän vihjaa.

Wolffin mukaan menestys ruokkii motivaatiota. Hän ei kuitenkaan aio katsoa kovin pitkään tilannetta, jos talli alkaa hiipua hyvästä keskinkertaiseen.

– Tällä hetkellä nautin siitä, ja se on mielestäni kaikkein tärkeintä. Se on ehdottomasti vähemmän hauskaa kuin silloin, kun Niki oli mukana, hän toteaa edesmenneestä ystävästään.

– Mutta työ motivoi minua yhä. On mukavaa, että minulla on kaikki nämä kontaktit formula ykkösissä ja voin nauttia luottamusta johtokunnassa.

Wolffin mukaan laji on edelleen hyvissä kantimissa. Myös emoyhtiö Daimler on tyytyväinen.

– Onko meillä yhteinen tavoite Daimlerin kanssa? Erittäin selvästi kyllä. Daimler ja Mercedes rakentavat katu-autoja ja kilpa-autoja. Se on bisneksemme ydin, ja siksi haluamme jatkaa yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat