Totaalinen floppi! Jättipuhelin järeällä 18 000 milliampeeritunnin akulla ei kiinnostanut juuri ketään

Pattereista tutulla Energizer-brändillä älypuhelimia myyvän Avenir Telecomin Mobile World Congress -messuilla helmikuun lopulla esittelemä Power Max P18K Pop -jättiakkupuhelimen ennakkomyyntikampanja Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa on päättynyt epäonnistuneesti.

Puhelin tuotiin 20. maaliskuuta ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta. Tähän huhtikuun viimeiseen päivään asti ulottuneen kampanjan aikana tilauksia kertyi yhteensä vain 16 puhelimesta, seitsemän yksittäistilausta sekä kolme kolmen puhelimen yhteispakettia. Projektia tukeneiden määräksi Indiegogo ilmoittaa 11 käyttäjää.

Yhteensä ennakkotilaukset tuottivat 15 005 dollaria, kun tavoitteeksi kampanjassa on asetettu 1 200 000 dollaria. Indiegogon sääntöjen mukaisesti summia ei tavoitteen täyttymättä jäämisen vuoksi veloiteta edes tilauksia tehneiltä tukijoilta.

Tiiliskivimäinen Energizer Power Max P18K Pop keräsi poikkeuksellisen paljon huomiota messuilla Barcelonassa, ja siitä julkaistiin jopa satoja artikkeleita ja YouTube-videoita. Energizer-uutuus sisältää 18 000 milliampeeritunnin akun, kun tavanomaisesti modernissa älypuhelimessa on tätä nykyä useimmiten 3 000 – 4 000 milliampeeritunnin akku.

Indiegogossa Energizer Power Max P18K Pop on ollut tilattavissa alkaen noin 490 euron hintaan.

Yksi syy heikkoon kiinnostukseen lienee monien muiden älypuhelinmallien Indiegogo-ennakkomyyntien tavoin pitkässä odotusajassa. Toimitusten kerrotaan alkavan lokakuussa 2019.

Avenir Telecomin on ollut tarkoitus tuoda puhelin myyntiin myös jälleenmyyjien kautta syksyllä, mutta erittäin heikko ennakkotilauskysyntä saattaa vaikuttaa näihinkin suunnitelmiin.

”Kiitos kaikille tätä kampanjaa tukeneille. Vaikkei se yltänyt tavoitteeseen, jatkamme P18K:n parantamista (design, paksuus jne.) sillä uskomme, että kysyntä kasvaa loistavalla akunkestolla varustetuille älypuhelimille, joita voidaan käyttää myös virtalähteinä”, kommentoi Avenir Telecom Indiegogon kautta jätetyssä kommentissa tänään.

Energizer-puhelimen jättiakusta piti riittää virtaa joko 90 tuntiin puheluja, 100 tuntiin musiikinkuuntelua, kahteen päivään yhtämittaista videoiden katselua tai 50 päivän valmiusaikaan. Power Max P18K Pop toimii myös virtalähteenä, josta voi ladata muita laitteita. Akun lataaminen onnistuu pikalatauksella, mutta silläkin kestää 8 tuntia ladata akku aivan tyhjästä täyteen varaukseen.

Energizer Power Max P18K on karkeasti yhtä paksu kuin kolme tavanomaisempaa nykyaikaista älypuhelinta. Painoksi kerrottiin 470 grammaa, 2-3 älypuhelimen verran sekin.

Pop-nimeä Energizerin jättiakku-uutuus kantaa, koska se on varustettu puhelimen yläreunasta esiin nousevilla 16 ja 2 megapikselin pop-up-etukameroilla. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 6,2 tuuman LCD-näyttö 2280×1080 pikselillä, kahdeksanytiminen MediaTek Helio P70 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia, 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä kolme takakameraa tarkkuudeltaan 12, 5 ja 2 megapikseliä.

Lue myös:

    Uusimmat