Toronto hiljaiseksi suomalaisvoimin! Anton Lundell loisti NHL:ssä – "Itseluottamus tapissa"

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers voitti pudotuspelien 2. kierroksella Toronto Maple Leafsin maalein 3–2. Florida johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–0.

Floridan suomalaissankari ottelussa oli hyökkääjä Anton Lundell, joka teki joukkueensa avausmaalin ja syötti myös 3–2-voittomaalin. Toronto ehti edetä avauserässä jo 2–0-johtoon. 

Avausmaalissa Lundell laukoi maalin edestä kiekon ohi Toronton maalivahdin Ilja Samsonovin. Tilannetta edelsi Floridan Eetu Luostarisen taklaus, joka johti Toronton puolustaja Timothy Liljegrenin kiekonmenetykseen.

3–2-voittomaalissa Luostarinen riisti kiekon Toronton pelaajalta ja syötti kiekon laitaan Matthew Tkachukille, joka jatkoi Lundellille.

– Kauden aikana minulla on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Olen oppinut huonoista hetkistä, ja tullut vahvemmaksi. Itseluottamus on nyt tapissa, Lundell kommentoi Bally Sportsin haastattelussa

Lisäksi Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki joukkueensa 2–2-tasoitusosuman. Barkov laukoi kahden torontolaispelaajan välistä kiekon ohi Samsonovin. Suomalaisen maalin syötti Anthony Duclair.

Florida lähti ottelusarjaan altavastaajana, mutta on nyt yllättänyt Toronton kahdesti vieraissa. Panthers on edellisen kerran johtanut pudotuspelisarjaa 2-0 vuonna 1996, jolloin se eteni Stanley Cupin finaaleihin saakka. 

– Me olemme valmiita tähän. Pelasimme jo runkosarjan lopussa monesti pakkovoiton paikoissa, Lundell summasi. 

Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Floridan kotihallissa Sunrisessa. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat