Törkeä väkivallanteko Bandyliigassa – "Tällaista sikailua ei pitäisi hyväksyä missään urheilulajissa"

Jääpallon Bandyliigan SM-välieräottelussa Porin Narukerän Tuomas Antikaisen potku vastustajan sääreen tallentui videolle, mutta ainakaan toistaiseksi Jääpalloliitto ei ole käynnistänyt tutkintaa tapahtuneesta.

Tapaus tuli ilmi, kun sunnuntain ottelusta SM-finaaliin 4-2-voitolla edenneen Akilleksen päävalmentaja Jari Hyttinen julkaisi maanantai-iltana videon Antikaisen teosta Denis Sadakovia kohtaan. Tuomaristo ei reagoinut potkuun.

– Ensin terällä nilkkaan ja sitten vielä potku päähän. Tällaista sikailua ei pitäisi hyväksyä missään urheilulajissa, Hyttinen kommentoi videon yhteydessä.

Hyttisen mukaan asiaa ei viety eteenpäin, koska liiton sääntöjen mukaan pyyntö olisi pitänyt toimittaa perille jo ottelua seuraavana päivänä eli maanantaina kello 12 mennessä. Myös lautakunnan puheenjohtaja Kimmo Suominen kertoi Satakunnan Kansalle, ettei tilannetta ole tuotu tutkittavaksi, joten tutkinta ei välttämättä etene pidemmälle.

Tosin Jääpalloliiton kilpailusäännöissä mainitaan, että kurinpitolautakunta voi ottaa oman harkintansa mukaan käsiteltäväksi asian, joka on tullut "yleiseen tietoon".

– On kyllä liiton ja kurinpidon tiedossa, vaikka virallista pyyntöä ei oikeassa aikaikkunassa seuran toimesta ole tehty. Sillä ei kyllä pitäisi olla tällaisessa edes merkitystä, Hyttinen kommentoi viestiketjussa.

Sen sijaan Porin Narukerä kertoo aloittaneensa seuran sisäisen tutkinnan maajoukkueessa ja Ruotsin liigassa kokemusta keränneen Antikaisen toimista.

– Toiminta videon tilanteessa ei vastaa millään tavalla seuran arvoja ja asia käsitellään seuran sisällä, Narukerä tiedotti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat