Topi Raitanen ei ole tyytyväinen – tätä EM-kultamitalisti nyt kaipaa: "Sitä kautta suorituskykyä esille"

Nämä asiat EM-voittaja Topi Raitanen muutti harjoittelussaan: "Vielä ei ole tuottanut hedelmää" 0:49
Nämä asiat EM-voittaja Topi Raitanen muutti harjoittelussaan: "Vielä ei ole tuottanut hedelmää"

Kesällä 2022 EM-kultaa voittaneen Topi Raitasen alkukausi ei ole sujunut toivotuissa merkeissä. Raitanen osallistuu 3000 metrin estekisaan tiistaina Turun Paavo Nurmi Gamesissa. 

Raitanen on juossut esteet tällä kaudella kahdesti. Norjassa kesäkuun 3. päivänä kauden avausveto pysäytti kellot aikaan 8.24,77. Viime perjantaina Pariisin Timanttiliigan osakilpailussa parannusta tuli reippaat kaksi sekuntia. 

– En ole ihan täysin tyytyväinen siihen, miten alkukausi on lähtenyt liikkeelle. Pieniä muutoksia ollaan kevään harjoitteluun yritetty saada aikaan, että oltaisiin kauden alussa paremmassa vireessä. Luottavaisin mielin, mutta tarvitsen kovia kisoja ja sitä kautta suorituskykyä esille, Raitanen analysoi Turussa Paavo Nurmen kisojen aattona.

Raitanen muutti EM-kultakesän jälkeen harjoitteluaan merkittävästi. Katso pääkuvan videolta, mihin viilauksilla pyritään. 

Tiistaina Turussa tavoitteena on kiristää tulosta 8.15:n tuntumaan. Kovatasoisessa estekisassa ovat mukana muun muassa etiopialainen Abraham Seme ja kenialainen Lawrence Kemboi. Seme on hurjistellut matkan tällä kaudella parhaimmillaan aikaan 8.10,73.

– Hyvä startti tulee. Tiukka kamppailu voitosta. Viimeinen kierros saa mennä terävämmin, mitä aikaisemmissa kisoissa, että pystyy itsekin voitosta kamppailemaan, Raitanen arvioi. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat