TOP 5 huonoimmat dieettivinkit: Oletko sortunut näihin?

Laihdutukseen liittyvät uskomukset istuvat tiukemmassa kuin uskommekaan. Dieettivinkit eivät aina välttämättä auta laihduttamaan, vaan saattavat päinvastoin hankaloittaa laihduttamista tai olla jopa haitaksi terveydelle.

Kaikki yleisesti tunnetut laihdutusneuvot eivät ole ravintotieteellisesti suositeltavia tapoja pudottaa painoa. Unohda siis nämä dieettivinkit suosiolla:

1. Huono vinkki: Kaloreissa merkitsee vain määrä

100 kaloria hedelmistä tai 100 kaloria perunalastuista ei ole sama asia, siitä huolimatta, että kalorimäärä olisikin täysin sama. Prosessoitujen ruokien kalorit ovat niin sanottuja "tyhjiä kaloreita." Toisin sanoen, ne eivät anna sinulle ravinteita tai täytä vatsaasi, vaan kertyvät vain ylimääräiseksi painoksi ja epäterveellisiksi kuona-aineiksi elimistöösi.

2. Huono vinkki: Aamiaisen syömättä jättäminen kannattaa

Jätätkö aamiaisen syömättä välttääksesi aamuiset kalorit? Ei kannattaisi, sillä nälkäisenä koko aamupäivän kärvisteltyäsi syöt mitä todennäköisemmin enemmän ja raskaammin lounaalla, tai palkitset itsesi herkuilla päivän päätteeksi. Ota myös huomioon, että aamiaisen tuomat kalorit palavat päivän aikana tehokkaasti pois, toisin kuin esimerkiksi illallisella syödyt kalorit.

3. Huono vinkki: Hiilihydraattien kaihtaminen on hyvästä

Harvardin Yliopiston kansanterveysyksikön tekemän tutkimuksen mukaan hiilihydraatteja syödessä kannattaa keskittyä niiden laatuun määrän sijaan. Sen sijaan että siis jättäisit hiilihydraatit kokonaan pois ruokavaliostasi, pyri syömään runsaskuituisia täysjyvätuotteita. Ne nopeuttavat aineenvaihduntaa, ja auttavat sinua pysymään kylläisenä pidempään.

4. Huono vinkki: Välipaloja tulee välttää

Välipalojen napostelussa ei ole mitään väärää, päinvastoin, se pitää nälkäsi hallinnassa ja välttää ylensyöntiin sortumisen päivän pääaterioilla. Pidä vain huolta, että välipalasi ovat tarpeeksi pieniä ja sisältävät terveellisiä raaka-aineita.

5. Huono vinkki: Suosi sokerittomia tuotteita

Sokerittomilla makeutusaineilla makeutetut tuotteet saattavat vaikuttaa laihduttajan parhaalta ystävältä, mutta näin asia ei kuitenkaan ole. Tutkijat ovat havainneet sokerittomien virvoitusjuomien vakikäyttäjillä 67 prosenttia suuremman riskin sairastua kakkostyypin diabetekseen kuin sokeria sisältävien virvoitusjuomien käyttäjillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja