TOP 30: He ovat valkokankaiden seksikkäimmät noidat

Lauantain AVA Elokuvana nähdään Lumotut sisaret, jota tähdittävät Sandra Bullock sekä Nicole Kidman. Valkokankailla noidat ovat seikkailleet jo pitkän aikaa muun muassa ikuisen nuoruuden tai kenties rakkaudenkin perässä. Ketkä näistä lumoajattarista pääsi TOP 30 -listalle, mitä tulee kaikkien aikojen seksikkäimpiin noitiin?

Elokuvalehti Total Film on listannut TOP 30 -listan elokuvahistorian seksikkäimmistä noidista – ja niistä naisista, joilta tuntuu löytyvän lumovoimia omasta takaa. Valintoihin ovat vaikuttaneet noitien luonteenpiirteet, taikavoimat sekä tietenkin olemus unohtamatta näyttelijätyötä.

TOP 30: Valkokankaiden seksikkäimmät noidat

30. Maija Poppanen (Maija Poppanen, 1964)

Kirjoissa Mary Poppins eli Maija Poppanen on ankara, itserakas ja pikkumainen, mutta myös kerrassaan loistava lastenhoitaja. Musikaalielokuvassa Maija Poppanen on kuitenkin tarttuvasti supercalifragilisticexpialidocious-sanoja lauleleva ja sateenvarjonsa varassa lentelevä nainen, joka tekee lasten arjesta taikaa. Onko hän siis noita?

Näyttelijä: Julie Andrews

29. Abigail Williams (Noitavaino, 1996)

Vaikka Abigail Williams ei todellisuudessa ole noita uoden 1692 Salemissa, kaikki olettavat niin elokuvassa Noitavaino. Eikä savua tule ilman tulta? Nimittäin Abigail juo elokuvassa kanan verta toivoen, että se nirhaisi hänen rakastamansa miehen vaimon.

Näyttelijä: Winona Ryder

28. Bellatrix Lestrange (Harry Potter)

Yksi vaarallisimmista kuolonsyöjistä Harry Potter -elokuvissa on kauttaaltaan mustanpuhuva Bellatrix Lestrange, eli Lordi Voldemortin kannattaja.

Näyttelijä: Helena Bonham Carter

27. Pahatar (Prinsessa Ruusunen, 1959)

Maleficent eli Pahatar on Prinsessa Ruususesta tuttu keiju aikamoisilla noitavoimilla: hän langettaa kirouksen Prinsessa Ruususen ylle ja nukuttaa sadan vuoden uneen. Lisäksi hän osaa muuttua jopa lohikäärmeeksikin.

Näyttelijä: Eleanor Audley (ääni)

Tiesitkö? Kesällä 2014 ensi-iltansa saa Robert Strombergin ohjaama fantasiaelokuva Maleficente, joka kertoo Prinsessa Ruususen tarinan Pahattaren näkökulmasta. Pahatarta näyttelee Angelina Jolie.

26. Isabel Bigelow (Bewitched – Vaimoni on noita, 2005)

Romanttinen komedia kertoo noitavaimo Isabelista, joka haluaa elää normaalia elämää taikoja tekemättä. Silti nenä heiluu ja taikoja alkaa tapahtua...

Näyttelijä: Nicole Kidman

25. Sally Owens (Lumotut sisaret, 1998)

Hyväsydäminen Sally-noita on inhan perhekirouksen vanki: heidän elämänsä miehet kuolevat aina ennen aikojaan. Tästä syystä Sally päättää, ettei hän koskaan rakastu.

Näyttelijä: Sandra Bullock

24. Gillian Owens (Lumotut sisaret, 1998)

Sallyn ilkikurinen sisko Lumotuista sisarista puolestaan kaipaa miestä, vaikka hän onkin saman kirouksen uhri. Taikajuomien sekoittaminenkaan ei oikein ota onnistuakseen...

Näyttelijä: Nicole Kidman

23. Hermione Granger (Harry Potter)

Hermione Granger kasvoi jästivanhempiensa luona tietämättä olevansa noita. Harry Potterin rinnalla taistoon uskaltautuva itsetietoinen Hermione osaa loitsun kuin loitsun.

Näyttelijä: Emma Watson

22. Serafina Pekkala (Kultainen kompassi, 2007)

Serafina on Enara-järven noitien kuningatar, luontoäidin sanansaattaja. Kultainen kompassi -elokuvassa nähdään paljon vaikutteita ja mytologiaa Suomesta: Enara-järven nimi kumpuaa Inarista.

Näyttelijä: Eva Green

21. Sarah Sanderson (Hokkus Pokkus, 1993)

Kolme 1600-luvulla elänyttä noitaa herää henkiin, joista seksikkäin lienee Sarah, kielipitkällä ikinuoruutta janoten. Hankkiakseen todellisen kuolemattomuuden noitakolmikon on valmistettava voimakas noitajuoma, joka tuo takaisin heidän nuoruutensa. He tarvitsevat siihen lasten sieluja.

Näyttelijä: Sarah Jessica Parker

20. Muriel (Hannu ja Kerttu: noitajahti, 2012)

Piparkakkutalon noidalta pelastuneet Hannu ja Kerttu ovat kasvaneet aikuisiksi ja toimivat kuuluisina noidanmetsästäjinä. Elokuvassa seikkailee noita Muriel, joka on vastuussa Hannun ja Kertun vanhempien kuolemasta. Tämän noidan voimat perustuvat manipuloimisen jaloon taitoon.

Näyttelijä: Famke Janssen

19. Asa Vajda (Paholaisen naamio, 1960)

1630-luvun Venäjällä kaunis, mustahiuksinen nainen Asa Vajda tuomitaan kuolemaan noituudesta, vieläpä oman veljen toimesta. Asa vannoo palaavansa vielä takaisin kuolleista kostamaan...

Näyttelijä: Barbara Steele

18. Mater Lachrymarum (Mother Of Tears, 2007)

Mother Of Tears -elokuva kertoo museotyöntekijä Sarahista , joka päästää pahuuden valloilleen avattuaan vanhan uurnan vapauttaen Mater Lachrymarum -nimisen noidan hengen satojen vuosien unesta. Tässä kauhuelokuvassa sisälmyksiltä ei vältytä..

Näyttelijä: Moran Atias

17. Mary, Helen, Jill & Ilene (Wicked Lake, 2008)

Neljä nuorta tyttöä – ja kaikki noitia. Päällepäin nämä nuoret neidot näyttävät viattomilta ja helpoilta nakeilta, joita miehet voivat surutta pompotella ja nöyryyttää. Mutta keskiyön koittaessa kaikki muuttuu...

Näyttelijät: Carlee Baker, Eryn Joslyn, Eve Mauro ja Robin Sydney

16. Ridley Duchannes (Lumoava kirous, 2013)

Pimeyden noita, Lenan serkku Ridley manipuloi ja viettelee fantasiaelokuvassa Lumoava kirous. Tuleeko Lenasta paha vai hyvä loitsija, varmistuu hänen täyttäessään kuusitoista vuotta. Mutta miten toimii pahansuinen Ridley?

Näyttelijä: Emmy Rossum

15. Bonnie (Noitapiiri, 1996)

Teini-ikäinen Bonnie kuuluu noitapiiriin, jossa neljä lukioikäistä tyttöä leikkivät pimeyden voimilla. Bonnie kärsii pahoista palovammoista ja -arvista selässään, mutta pääseekin niistä eroon noitavoimilla muuttuen koulun kauneimmaksi tytöksi. Mutta voimia on hurjan helppo käyttää pahaan...

Näyttelijä: Neve Campbell

14. Lamia (Tähtisumua, 2007)

Vanha noita Lamia haikailee nuoruuden kauneutensa perään ja tekeekin kaikkensa sen saavuttaakseen. Taivaalta pudonnut tähti, joka muuttuu tytöksi, on aikeissa joutua tämän voodootakin harjoittavan noita-akan kynsiin.

Näyttelijä: Michelle Pfeiffer

13. Glinda (Mahtava Oz, 2013)

Miten Ozin velhosta tuli oikea velho? Tarina kertoo, kuinka sirkuksen tusinataikuri päätyy Ozin ihmemaahan ja kohtaa kolme noitaa nimeltä Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ja Glinda (Michelle Williams).

Glinda toimii "valkoisena noitana" symboloiden toivoa. Mahtava Oz on sovitus sekä vuoden 1900 Ihmemaa Oz -kirjasta, että vuoden 1939 elokuvasta Ihmemaa Oz.

Näyttelijä: Michelle Williams

12. The Mirror Queen (Grimmin veljekset, 2005)

Will ja Jake kiertävät Ranskan miehitysvallan alla olevaa Saksaa 1800-luvun alussa ja huijaavat maalaisia hyödyntäen näiden taikauskoisuutta. Kohdalle osuu kuitenkin ilkeä kuningatar, jolla on tekemistä mustan magian kanssa...

Näyttelijä: Monica Bellucci

11. Cassandra (Skorpionikuningas, 2002)

Elokuva sijoittuu muinaiseen Egyptiin, jolloin säälimätön tyranni Memnon pysytellyt vallan kahvassa ennustajansa Cassandran avulla. Cassandra pystyy näkemään tulevan ja on ennustanut tyrannille tulevat taistelut.

Näyttelijä: Kelly Hu

10. Morgana (Excalibur – sankarin miekka, 1981)

Elokuva kertoo kuningas Arthurista ja pyöreän pöydän ritareista. Arthur riuhtaisee Excalibur-miekan irti kivestä ja aateloituu näin Englannin kuninkaaksi taikuri Merlin tukenaan. Kostonhimoinen Morgana kuitenkin varastaa Merlinin taikavoimat. Morgana kuuluu myös niihin noitiin, joka osaa pitää yllä nuoruuttaan loitsujen avulla.

Näyttelijä: Helen Mirren

9. Livia (The Undead, 1957)

Meedio Quintus Ratcliff lähettää Livian ajassa taaksepäin, jotta tämä saisi tietää entisestä elämästään. Livia löytää itsensä keskiajalta, jolloin häntä luullaan noidaksi...

Näyttelijä: Allison Hayes

8. Angelique Bouchard (Dark Shadows, 2012)

Angelique on äärimmäisen voimakas, kostonhimoinen ja sitäkin mustasukkaisempi noita, joka on rettelöinyt aina 1700-luvulta 2000-luvulle. Naistenmies Barnabas Collinsin huonon kohtelun kohteeksi joutunut ja sydämensä särkenyt Angelique muuttaa tämän herran vampyyriksi ja hautaa hänet elävältä.

Näyttelijä: Eva Green

7. Gillian Holroyd (Hurmaava noita, 1958)

Gillian Holroyd on Greenwich Villagen kaunein ja arvaamattomin noita, jolla ei ole ollut onnea rakkaudessa. Sitten Gillian iskee silmänsä komeaan, mutta varattuun mieheen. Niinpä Gillian päättää kehittää tuhdin lemmenloitsun könsikkään päänmenoksi..

Näyttelijä: Kim Novak

6. Ravenna (Lumikki ja metsästäjä, 2012)

Kuningatar Ravenna janoaa Lumikin verta, sillä Lumikin kauneus on tälle kyltymättömän kylmälle naiselle liikaa. Pahansuopa kuningatar omaa pelottavia taikavoimia: hän osaa myös muuntua sadoiksi korpeiksi.

Näyttelijä: Charlize Theron

5. Sukie Ridgmont (Noidat, 1987)

Elämäänsä, arkeensa (ja miehettömyyteensä) kyllästyneet Eastwickin kotirouvat päästävät sisäiset villipetonsa valloilleen, kun kuvoihin astelee arakkaan ja hurmaava Daryl Van Horne. Alexi, Jane ja Sukie hämmentyvät itsekin omista voimistaan.

Näyttelijä: Michelle Pfeiffer

4. Jennifer (Noita tahtoo naimisiin, 1942)

Elokuva kertoo 1600-luvulla eläneestä noidasta, joka velhoisänsä kanssa päätyy roviolla poltettavaksi. Taikavoimiensa ja oikeaan paikkaan osuvan salamaniskun avulla he heräävät eloon 1940-luvun Yhdysvalloissa – ja kosto on suloinen?

Näyttelijä: Veronica Lake

3. Elvira (Yön kuningatar, 1988)

Camp-henkinen komedia kertoo goottihenkisestä Elvirasta, joka herättää himoa ja maniaa, minne meneekin (kiitos varsin avaran kaula-aukonkin).

Näyttelijä: Cassandra Peterson

2. Evanora (Mahtava Oz)

Mahtavan Ozin noitakolmikosta Evanora haaveilee ihmemaailman herruudesta, eikä aio kaihtaa keinoja saavuttaakseen päämääränsä.

Näyttelijä: Rachel Weisz

1. Theodora (Mahtava Oz)

Theodora on puolestaan noitasiskoksista tulisieluisin – kirjaimellisesti. Ja näemmä myös TOP 30 -listan kuumin tapaus!

Näyttelijä: Mila Kunis

Elokuva Lumotut sisaret nähdään AVAlla lauantaina 3.8.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!


AVA

Lähde: Totalfilm.com, Wikipedia

Kuvat: Splash, GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja