TOP 10: Pahimmat hiustenhoitovirheet – sorrutko tietämättäsi näihin?

Monelle hiustenhoito on hyvin luonnollinen rutiini, mutta useat sortuvat tietämättään hiusten hyvinvoinnin kannalta kohtalokkaisiin virheisiin arjessaan. Ethän sinä kuulu heihin?

Tänä päivänä on tarjolla valtavasti erilaisia hiustenhoitotuotteita ja kullakin on omat tapansa hiusten hyvinvoinnin takaamiseen. AVA kokosi yhteen kymmenen pahinta virhettä, joihin hiustenhoidossa voi sortua tietämättään.

1. Liikaa hoitotuotteita

Monet käyttävät kerralla aivan liikaa hiustenhoitotuotteita shampoosta hoitoaineeseen ja muotoilutuotteisiin. Jos tuotteita käyttää suositeltua enemmän, voi jäämät olla hyvinkin vaikea saada huuhdeltua pois ja lopputuloksena voi olla helposti rasvoittuvat tai luonnottomat hiukset.

2. Epäsäännölliset kampaajakäynnit

Moni haaveilee hiustensa kasvattamisesta, mutta ei tule ajatelleeksi sitä, kuinka paljon hauraat latvat todellisuudessa murentavat hiusta. Leikkaamalla latvoja parin kuukauden välein hiusten kasvattaminen on nopeampaa, sillä hiukset pysyvät paljon paremmassa kunnossa, eivätkä latvat haaroitu.

3. Liian kuumat käsittelyt

Tänä päivänä suoristusraudat ja erilaiset kihartimet ovat hurjan suosittuja ja sen vuoksi moni vaurioittaa hiuksensa jatkuvalla kuumentamisella tietämättään. Hiusta kuumentavat laitteet voivat pahimmillaan vaurioittaa ja kuivattaa hiusta merkittävästi ja siksi hiuksille olisikin hyvä antaa aina välille tauko kuumentamisesta, jotta ne eivät rasitu liikaa.

4. Lämpösuojan unohtaminen

Harva tietää, että myös hiusten föönaaminen rasittaa hiusta ja tästä syystä lämpösuojan käyttäminen hiuksissa on hyvin tärkeää, vaikka suoristusrauta tai hiusta kuumentavat kihartimet eivät olisikaan arkipäiväisessä käytössä. Tiesitkö, että hiuksille tekee erityisen hyvää saada joskus myös taukoa föönin kuumuudesta?

5. Märkien hiusten suoristaminen

Vaikka olisi kuinka kiire, ei hiuksia kannata koskaan suoristaa märkinä. Hiuksista höyryävä vesihöyry on varoitusmerkki, joka kannattaa ottaa hyvin vakavasti, jos toivoo hiusten pysyvän hyvässä kunnossa. Kuuma suoristusrauta vasten märkiä hiuksia on hyvin haitallinen. Jos hiuksia ei ehdi kiireessä kuivattaa ennen suoristamista, on suoristaminen syytä unohtaa kokonaan.

6. Peseminen liian usein

Päänahan luontainen rasva on päänahan ihon hyvinvoinnin tärkeä rakennusaihe. Sen lisäksi, että jokapäiväinen hiustenpesu saa hiukset myös rasvoittumaan nopeammin, estää liian tiheä pesurytmi päänahan luonnollisen rasvoittumisen ja voi pidemmällä tähtäimellä vaikuttaa negatiivisesti päänahan ja hiusten kuntoon.

7. Hiusten kuivaaminen pyyhkeellä

Kuiva pyyhe voi yllättäen rasittaa hiuksia hyvinkin paljon. Suihkun jälkeen pahimmat vesijäämät voi painella hiuksista huoletta pyyhkeellä, mutta hiusten hierominen pyyhkeellä ei tee hiuksille hyvää. Hiusten pinta voi pahimmillaan vahingoittua, jos täysin kuivaa lopputulosta tavoitellaan pelkällä pyyhkeellä.

8. Takkuisten hiusten kampaaminen

Hoitoaineita ja harjaamisen helpottamiseksi suunniteltuja hiustenhoitotuotteita ei suositella aivan turhaan: hurjan takkuisten hiusten harjaaminen tai kampaaminen voi tehdä hiuksista hyvin huonokuntoiset. Harjaamisen ei kuulu olla tuskallista. Jos harjaaminen aiheuttaa kipua päänahassa, on hiusten hyvinvoinnin nimessä syytä panostaa takkuuntumista estäviin hiustenhoitotuotteisiin.

9. Huonolaatuiset ponnarit

Ponnareita on moneen lähtöön, mutta harva tulee ajatelleeksi, kuinka huono ponnari voi pahimmillaan katkoa hiuksia merkittävästi. Kumiset hiuslenkit on syytä jättää kokonaan pois käytöstä, jos ei toivo hiustensa katkeilevan turhaan.

10. Hiusten alituinen kosketteleminen

Onko sinulla tapana kosketella huomaamattasi hiuksiasi? Yksi pahimmista hiustenhoitovirheistä on kosketella jatkuvasti hiuksia – vaikka kyseessä olisikin vain yksi suortuva. Jatkuva kosketus voi saada hiukset katkeamaan ja hiusten hyvinvoinnin nimessä tavasta olisi hyvä päästä eroon.

Lisää hiustenhoidosta Kaiken maailman kampaamot -sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja