TOP 10: NHL:n kovimmat viime hetken siirrot

NHL:ssa tehtiin viimeiset pelaajavaihdot viikolla ja mukaan mahtui mielenkiintoisia nimiä. Kovia ja yllättäviäkin nimiä vaihtoi seuraa siirtoikkunan sulkeutuessa.

10. Stephane Robidas, Anaheim

Anaheim hankki takalinjoilleen kokemusta, kun 37-vuotias Stephane Robidas siirtyi Dallasista Anaheimiin. Ducks tarvitsi takalinjoilleen leveyttä ja kovuutta ja sai mitä tilasi, kun Robidas liittyi joukkueeseen.

9. Tuomo Ruutu, New Jersey

Tuomo Ruutu oli ainoa liikahtanut suomalaispelaaja, kun hän vaihtoi Carolinan New Jerseyn joukkueeseen. New Jersey saa joukkueeseensa luotettavan ja taitavan raatajan. Uudet kuviot saattavat sytyttää Ruuden myös uuteen nousuun.

8. Tim Thomas, Dallas

Kari Lehtonen sai kovan ja kokeneen kirittäjän, kun NHL:n parhaaksi maalivahdiksikin valittu Tim Thomas siirtyi Dallasiin. Nyt Dallasilla on hyvä maalivahtikaksikko jonka varaan voi rakentaa pudotuspelejä ajatellen.

7. Matt Moulson, Minnesota

Matt Moulson pakkasi varusteensa ja matkasi kohti Minnesotaa. Minnesota tarvitsi riveihinsä lisää hyökkäyspelotetta ja sai sitä Moulsonin muodossa. Hän on pelannut urallaan kolme yli 30 maalin kautta ja on ehdottomasti vaarallinen peluri ja oiva lisä Minnesotan hyökkäykseen.

6. Roberto Luongo, Florida

Muutama vuosi sitten jättisopimuksen Toronton kanssa tehneen Roberto Luongon siirtoa odotettiin tapahtuvaksi jo viime vuonna, mutta tuolloin se jäi toteutumatta. Nyt kokenut veskari pääsi kuitenkin tuttuun seuraan jossa hän nousi yhdeksi NHL:n parhaaksi vahdiksi.

5. Marian Gaborik, Los Angeles

Jarmo Kekäläinen hankki Gaborikin viime kaudella Columbukseen, mutta slovakki ei vastannut huutoon. Hän on kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat vaikeuttaneet hänen kauttaan. Hän on kuitenkin parhaimmillaan erinomainen maalintekijä ja hänet istutettaneen heti ykkösketjuun.

4. Thomas Vanek, Montreal

Montrealia pidetään yhtenä voittajana vaihtokaupoissa, sillä se kaipasi hyökkäykseensä kipeästi lisävahvistusta ja sai Thomas Vanekin Islandersista pilkkahintaan. Vanek on tällä kaudella tehtaillut yli 50 pistettä ja on Montrealilta todellinen kaappaus.

3. Ryan Miller, St. Louis

Ryan Miller oli yksi useista maalivahdeista jotka vaihtoivat seuraa. St. Louis kaappasi itselleen yhden sarjan parhaista vahdeista, mutta toisaalta menetti lähes yhtä kovan kaverin Jaroslav Halakissa. Miller on kuitenkin aavistuksen Halakia kovempi ja se saattaa olla juuri se tekijä, mikä johdattaa joukkueen menestykseen pudotuspeleissä.

2. Ryan Callahan, Tampa Bay

Rangersin kapteeni joutui vaihtamaan seuraa osana vaihtokauppaa, jossa kahden seuran kapteenit menivät päikseen. Callahan sai siirtyä listaykkösen tieltä ja hän tuo Tampa Baylle johtajuutta ja hieman nuorempia jalkoja.

1. Martin St. Louis, Rangers

Martin St. Louis tiettävästi hermostui Tampa Bayn GM Steve Yzermanille, kun tämä ei valinnut häntä alkuperäiseen Kanadan olympiajoukkueeseen ja vaati myöhemmin siirtoa. Ei pelkästään siirtoa, vaan hän halusi nimenomaan Rangersiin eivätkä muut seurat kelvanneet. Niinpä 13 kautta Tampaa edustanut St. Louis vaihtoi seuraa. Rangers saa 38-vuotiaasta kivenkovan maalintekijän ja viime vuoden pistepörssin voittajan. Kaikilla mittareilla kovin siirto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja