Mainos

Tony Blair ja Gerry Adams tapaavat

Britannian pääministeri Tony Blair ja Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittisen siiven Finn Feinin johtaja Gerry Adams tapaavat Lontoossa huomenna. Blairin kanslia ilmoitti tapaamisesta tänään, päivä sen jälkeen kun Sinn Fein oli hylännyt Britannian ja Irlannin hallitusten uusimman rauhansuunnitelman.

Blairin edustajan mukaan keskusteluihin osallistuvat myös Britannian Pohjois-Irlannin asioiden ministeri Mo Mowlam ja Sinn Feinin kakkosmies Martin McGuinness. Juuri McGuinness torjui eilen Britannian ja Irlannin suunnitelman vallanjaosta Pohjois-Irlannissa, koska se hänen mukaansa myötäilee liikaa vastapuolen näkemyksiä. Toisaalta hän kuitenkin vakuutti, ettei Sinn Fein keskeytä rauhanneuvotteluja. Britannian ja Irlannin hallitukset olivat jo luonnehtineet käänteentekeväksi suunnitelmaansa rauhanponnisteluissa, jotka tähtäävät väkivallan lopettamiseen Pohjois-Irlannissa.

Rauhanprosessi on muutenkin vaarantunut viimeaikaisten murhien ja kostomurhien johdosta, jotka alkoivat joulukuun lopulla, kun erään IRA:sta irronneen ryhmän terroristit ampuivat brittihallintoa kannattavan Lojalistisen vapaaehtoisjoukon LVF:n perustajan Billy Wrightin tarkkaan vartioidussa Mazen vankilassa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.