Toni Koskela rikkoi hiljaisuuden HJK-potkuistaan – "Lojaalisuus on katoava arvo"

Toni Koskela on kommentoinut päättynyttä ajanjaksoaan Helsingin Jalkapalloklubin peräsimessä. 40-vuotias suomalaisvalmentaja vapautettiin työtehtävästään torstaina.

– Torstaina tuli osaltani päätökseen yli 10 vuoden pätkä Klubin organisaatiossa, joka huipentui neljän vuoden jaksoon HJK:n päävalmentajana, Koskela kirjoittaa Instagram-julkaisussaan sunnuntaina.

Aiemmin Rovaniemen Palloseuraa ja Klubi 04:sta luotsannut Koskela palkattiin HJK:n ykkösmiehistön peräsimeen toukokuussa 2019. Helsinkiläinen juhli joukkueen kanssa muun muassa kolmea Veikkausliigan mestaruutta ja Suomen Cupin voittoa.

Menestysjakso tuli kuitenkin päätökseen tämän kauden ailahtelevien peliesitysten saattelemana, joissa etenkin maalinteko osoittautui vaikeaksi. Viimeiseksi otteluksi jäi niukka 1-0-kotivoitto Larnesta Mestarien liigan karsintojen avausottelussa.

HJK antoi potkut päävalmentaja Toni Koskelalle – näin toimitusjohtaja Aki Riihilahti perustelee kovaa päätöstä 1:43

Päävalmentajan pesti loppui 6 kuukautta aiemmin kuin olin ajatellut. Parhaita tapoja lähteä kesken kauden lienee kuitenkin voittaa europeli täydellä kotistadionilla, Koskela jatkaa.

– Alkukauden tulokset eivät olleet riittävän hyviä. Joukkue jää kuitenkin tilanteeseen, jossa siirtoikkunan auetessa ovat niin kotimaan kuin Eurokenttien tavoitteet omissa käsissä. Toivon niiden toteutuvan tänäkin vuonna.

Seurahistorian menestyksekkäin ajanjakso

Pokaalien ohella Koskela johdatti HJK:n myös peräkkäisinä vuosina Konferenssiliigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheisiin, missä hän kamppaili muun muassa José Mourinhon ja Manuel Pellegrinin kaltaisia valmentajalegendoja vastaan.

– Itselleni tästä seurahistorian menestyksekkäimmästä ajanjaksosta jäävät päällimmäisenä mieleen kaikki syntyneet ystavyyssuhteet, yhdessä jaetut ilot ja surut. Voitot ja mestaruudet sekä mielettömät euroillat kotona ja vieraissa.

Koskela lähetti lopuksi kiitoksensa pelaajille, taustahenkilöille, faneille ja seurajohdosta nimellisesti urheilujohtaja Miika Takkulalle. Koskela harmitteli kuitenkin sitä, miten hänen apuvalmentajina toimineet Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen saivat myös potkut.

– Erityiskiitos niille taustojen jäsenille, jotka joutuivat kanssani lähtemään. Lojaalisuus on katoava arvo, Koskela lisäsi.

Tulevaisuuttaan Koskela raottaa sen verran, ettei ole kiiruhtamassa saman tien uusiin töihin.

– Nyt on hyvä hetki ottaa happea ja nauttia ensimmäisestä kesälomasta perheen kanssa. Sen jälkeen on uusien seikkailujen aika, Koskela päättää.

Lue myös:

    Uusimmat