Tommi Mäkiseltä paljastus tallin ykköstähdestä – "Meille erittäin positiivinen uutinen"

Sebastien Ogier on entistä lähempänä jatkosopimusta Tommi Mäkisen johtaman Toyotan WRC-rallitiimin kanssa.

Ogier kertoi juhannuksen alla MTV Urheilulle, että hän on aloittamassa neuvottelut Toyotan kanssa ensi kaudesta. Kauden 2020 oli tarkoitus jäädä ranskalaistähden viimeiseksi rallin MM-sarjassa, mutta koronaviruksen vuoksi kuusinkertainen maailmanmestari on ryhtynyt pohtimaan uransa jatkamista vuodella.

– En ajatellut, että lopettaisin urani tällä tavalla. Haluan ajaa normaalin kauden, mutta se ei toteudu tänä vuonna, Ogier kertoi vajaa kuukausi sitten.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vahvistaa MTV Urheilulle, että jatkosopimusneuvottelut Ogierin kanssa ovat käynnistyneet.

– Meillä on selkeä suunnitelma. Ogier on kertonut, että hän haluaa jatkaa meidän kanssa vielä yhden kauden, Mäkinen paljastaa.

– Se on meille erittäin positiivinen uutinen. Ja näinhän me tullaan todennäköisesti etenemään, Mäkinen lisää.

Eli voidaanko sanoa, että Ogierin jatko Toyotalla alkaa olla lähes varma asia?

– En voi tätä vielä sataprosenttisesti sanoa, mutta hyvin pitkälti se on näin, Mäkinen vahvistaa.

Rallin MM-sarjassa ajettiin kolme osakilpailua ennen kuin sarja jäi tauolle koronaviruksen vuoksi. Toyotan kaikki kolme tehdaskuljettajaa ovat loistavissa asemissa, sillä Ogier johtaa MM-sarjaa ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia, ja nuori Kalle Rovanperä on pistetaulukossa neljäntenä.

Toyota pisti koko kuskikolmikkonsa uusiksi täksi vuodeksi. Nyt vaikuttaa siltä, että kuljettajakokoonpano pysyy samana myös vuonna 2021.

– Meillä on nyt niin hyvä tiimi, ettei meillä ole mitään halua vaihtaa ketään, Mäkinen paaluttaa.

Evansin ja Rovanperän nykyiset sopimukset umpeutuvat vuoden 2021 lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat