Mistä Fordin huippuvauhti on löytynyt? Teemu Suninen: Kai se tulee siitä, kun on tarpeeksi kettuiltu

Rengasrikko pilasi Latvalan kisapäivän 1:33
Perjantain kooste: Rengasrikko pilasi Latvalan päivän.

Ford-kuljettajat ovat olleet vahvassa vireessä perjantaina käynnistyneessä Korsikan MM-rallissa.

M-Sport-tallin Elfyn Evans painelee Ford Fiesta WRC:llä koko kisan kärjessä avauspäivän erikoiskokeiden jälkeen. Evansin tallikaveri Teemu Suninen kilpailee vasta ensimmäistä kertaa WRC-autolla haastavassa asvalttirallissa, mutta suomalainen on kisassa komeasti viidentenä kuuden ajetun pätkän jälkeen.

Ennakkoon povattiin, ettei Fordilla ole asiaa varsinkaan Citroenin ja Toyotan vauhtiin. Mutta toisin kävi perjantaina. Citroenin Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin vauhti oli hukassa, ja Toyota-kuskeista ainoastaan Ott Tänak on pysynyt Evansin kannoilla. Tänak on rallissa toisena 4,5 sekunnin päässä Evansista, joka voitti puolet perjantain pikataipaleista.

Teemu Suninen keksi teorian sille, mistä Fiestaan on löytynyt huippuvauhti.

- Kai se tulee siitä, kun on tarpeeksi kettuiltu, ettei Fordista ole enää mihinkään, Suninen naureskeli.

- Olemme tehneet hyvää työtä tähän mennessä. Meillä on hyvät säädöt, ja auto pelittää hienosti, joten voi ajella hymyssä suin. Testasimme yhdessä kaksi päivää ja jaoimme avoimesti tietoa. Se ei tunnu olevan huono vaihtoehto, Suninen lisäsi.

Suninen oli nopein suomalaiskuljettaja perjantaina. Citroen-pilotti Lappi ajaa seitsemäntenä 15 sekunnin päässä Sunisesta, ja Toyotan Jari-Matti Latvala putosi puolestaan yli kolmen minuutin päähän kärjestä rengasrikon vuoksi.

- Emme ole tulleet tänne ajamaan Suomen mestaruuksista, mutta onhan se ihan mukavaa olla paras suomalainen. Tämä oli minulle ennakkoon vaikea ralli, en ole täysin omalla vahvuusalueella hitaalla asvaltilla. Mutta olen nauttinut ajamisesta, Suninen sanoi.

Lauantaina Korsikalla on ohjelmassa rallin pisin päivä, jonka aikana ajetaan lähes 175 erikoiskoekilometriä. Erityishaasteena on kahteen kertaan ajettava Castagniccian pikataival, jolla on mittaa peräti 47 kilometriä.

- Lauantain pätkät ovat kaikille muille kuljettajille jollain tapaa tuttuja, joten saa nähdä, miten se vaikuttaa. Lähdetään tekemään paras mahdollinen suoritus, Suninen suunnitteli.

Lue myös:

    Uusimmat