Tomi Metsäketo sivuun Mamma Mia! -hittimusikaalista – "Tuotannossa on nollatoleranssi kaikelle ahdistelulle"

Ahdistelukohun keskelle joutuneen Metsäkedon rooli päätettiin roolittaa uudelleen pitkällisen pohdinnan ja keskusteluiden jälkeen.

Mamma Mia! -musikaalin näyttelijäkaartiin kiinnitetty Tomi Metsäketo jää pois hittimusikaalista. Metsäketoon on viime päivinä kohdistunut suuri mediahuomio Me too -kampanjan nostattaman keskustelun kautta.

Useat naiset ovat syyttäneet Metsäketoa ahdistelusta ja Metsäketo on pahoitellut käytöstään julkisesti.

– Valitsimme Tomin Samin rooliin – yhteen päärooleista – hänen esiintymiskokemuksensa ja laulutaitojensa perusteella. Hän täytti kansainväliselle menestysmusikaalille asetetut standardit ja on erinomainen esiintyjä. Valitsimme Tomin myös hänen tunnettuutensa perusteella, musikaalin vastaava tuottaja Johan Storgård kommentoi tiedotteessa.

Viime päivinä mediassa pinnalle noussut keskustelu häirinnästä ja esille tulleet häirintätapaukset pakottivat Mamma Mia! -musikaalin tuotantotiimin pohtimaan musikaalin roolitusta uudelleen.

– Pitkällisen pohdinnan ja keskusteluiden jälkeen olemme päättäneet roolittaa Tomin roolin uudelleen, sanoo Storgård.

– Tuotannossa on nollatoleranssi kaikelle ahdistelulle. Päätöksemme kautta haluamme varmistua siitä, että musikaali on kaikille tasa-arvoinen työympäristö. Toivomme Tomille voimia elämänmuutokseen.

Musikaalin tuotantotiimi tiedottaa uudesta näyttelijävalinnasta myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat