Tomek Valtonen haukkui jenkkinsä valmistautumisen: "Jos ei malaria tule, niin ei pelaa seuraavassakaan"

Vaasan Sportin päävalmentajalla Tomek Valtosella oli suorat sanat sanottavana heikosti liigakamppailuun valmistautuneen amerikkalaishyökkääjänsä Sam Povoroznioukin asenteesta keskiviikon KalPa-ottelussa.

Valtonen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka KalPa haki kaksi pistettä vieraskaukalosta 2-1-jatkoaikavoitolla. Mutta kun paikallislehti Vaasalaisen toimittaja kysyi Povoroznioukin jäämisestä vähälle peliajalle, Valtosen veri kuohahti välittömästi.

– No, tämä ammattilaisurheilu on siinä mielessä metka homma, että vähintä mitä voi olla, on se, että olet valmis, kun tulet pelaamaan, Valtonen aloitti puheenvuoronsa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Sitten punnitaan sen jälkeen, miten suoritat siellä kentällä. Ja hän ei ollut todellakaan valmis pelaamaan. Kaksi vaihtoa, eikä häntä pystynyt peluuttaa.

22-vuotias Povorozniouk pelaa Vaasassa ensimmäistä kauttaan. Keskiviikkona hänelle annettiin vain minuutti ja 41 sekuntia peliaikaa, mikä jälkeen hän sai viettää loput ottelusta vaihtopenkin päässä Jesse Paukun hoitaessa hänen tonttinsa.

– Paukku tuli erinomaisesti sisään ja jatkaa tuossa. Povorozniouk ei ainakaan tuossa tule jatkamaan. Jos ei malaria tule, niin hän ei pelaa seuraavassakaan pelissä, Valtonen vannoi.

Povorozniouk on tehnyt kauden 23 ottelussa tehot 3+6=9.

Video lehdistötilaisuudesta katsottavissa Vaasan Sportin YouTube-kanavalta.

Lue myös:

    Uusimmat